Оценка: 3½ от 5 Още от същото: Матрицата: Революции Много

...
Оценка: 3½ от 5 Още от същото: Матрицата: Революции Много
Коментари Харесай

Кино: "Матрицата: Възкресения"

Оценка: 3½ от 5 Още от същото: " Матрицата: Революции "
Много неща са същите в The Matrix Resurrections, само че има и значими разлики, поради които Лана Уашовски се е съгласила да продължи след 18 години пауза и по явно гледище на WarnerMedia, упоменато и в самия филм. Сестра й Лили се отдръпнала, тъй като не й се прибирало обратно. Като братята Лари и Анди те оставиха отпечатък в киното и попкултурата с оригинала " Матрицата " (1999). После затвориха трилогията с повече механичните продължения " Презареждане " и " Революции " (2003). Сега май самата " матрица " е поръчала възкресението.

С съвсем $200 млн. на масата, Лана е имала свободата да причисли новите си хрумвания към остарялата форма, която потвърдено продава. Като холивудски блокбастър филмът е безупречен, цифровият екшън е с обсег на въображението, който съперниците нямат. Понякога в стила на видеоиграта Matrix Online, евентуално също част от поръчката.

Съдържателно новото е в деконструкцията на мита " Матрицата ", което е предизвикателство към почитателите, за които истинският филм е вяра. Пластът на автокоментар е невъобразим (досега) за франчайзов екшън, за него в сюжета оказват помощ писателите Дейвид Мичъл ( " Облакът Атлас " ) и Алексъндър Хемон ( " Проектът Лазар " ). Оставена е врата за пояснение на Матрицата като " метафора на капиталистическата експлоатация/стадното ползване ", както и на персонална " транс притча " за Лана Уашовски.
Реклама
Изборът към този момент не е единствено в свободната воля на Нео (Киану Рийвс), той става Избрания единствено в случай че и Тринити (Кери-Ан Мос) реши това. Старият романс сред двамата е непокътнат и с повече сантимент. Агент Смит (Джонатан Гроф) и Морфей (Абдул-Матин) са с нови актьорски лица. Външен на мита персонаж, млада хакерка със синя коса (Джесика Хенуик), движи и разяснява ставащото, това е дребната гражданска война. Rage Against the Machine с " Wake Up " отново са първоначално и края, само че в този момент протестът наподобява матрично (корпоративно) изчислен.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Янко Терзиев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР