Оцеляването на правителството не може да бъде политическа кауза.“, заяви

...
Оцеляването на правителството не може да бъде политическа кауза.“, заяви
Коментари Харесай

Михаил Миков: БСП загуби когато влезе в това управление, в тази мафиотска компания

„ Оцеляването на държавното управление не може да бъде политическа идея. “, съобщи някогашният ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков пред Нова нюз.

Във връзка с проблема Северна Македония, той даде съвет на държавното управление да си прочете Конституцията, в която е написано защо дава отговор. „ То носи отговорност за вътрешната и външната политика. Ако приемем, че тематиката за Македония е обвързвана с вътрешната и още повече с външната  политика, то държавното управление няма по какъв начин да дерогира своята отговорност на Народното събрание, на президента или на парламентарната комисия ”, акцентира той.

Според него може би тематиката за Северна Македония и Европейски Съюз за известно време би трябвало да се смъкна от дневния ред, с цел да падне напрежението.

Коментирайки политическата обстановка у нас, Миков акцентира: „ ГЕРБ форсира политическия развой, с цел да иде на избори есента. Форсира го, тъй като другото значи да продължи другия развой - на намиране на изкуствено болшинство. Очевидно този конфликт ще се види тези дни – насрочване на гласуването първо на дебатите. То ще бъде знака, ще динамизира совалките по набиране на бройки, не споделям на болшинство, на бройки за опазване на властта, ” уточни Миков.

Според него няма да има висока изборна интензивност на едни евентуални избори, а Българска социалистическа партия е изгубила от присъединяване си в обединението. " Смятам, още когато Българска социалистическа партия влезе в това ръководство, в тази мафиотска компания, компания на бизнес играчи, бях наясно, че Българска социалистическа партия ще изгуби. Днес, за жалост, това се случва. Но не трябва да се учудваме. Българска социалистическа партия от дълго време е изгубила образа и желанието си да бъде лява партия. "

Миков съобщи още, че няма да се запише в партията на Стефан Янев. По думите му тъй като национал-консервативните обединения не са му на сърце.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР