Отсекът за екипажа на суборбиталния кораб Ню шепърд успешно издържа

...
Отсекът за екипажа на суборбиталния кораб Ню шепърд успешно издържа
Коментари Харесай

Изпитанието на суборбиталния кораб "Ню шепърд" премина успешно

Отсекът за екипажа на суборбиталния транспортен съд " Ню шепърд " сполучливо устоя изпитателен полет. Това оповести в Туитър притежателят на компанията " Блу произход ", милиардерът Джеф Безос, разяснявайки изстрелването на кораба от площадка в град Ван Хорн, Тексас.

" Отсекът за екипажа наподобява превъзходно, откакто бе подложен на огромно натоварване при включването на мотора ", разясни Безос. Той е качил в Туитър фотография, запечатала спускаемия уред на земята. На астронавти следва да извършат полет и безвредно да се върнат на Земята.

Както заяви по-рано компанията " Блу произход ", по време на деветия подред изпитателен полет за пръв път бе тествано действието на мотора, конфигуриран върху отсек за екипажа.

На уеб страницата на компанията е показан видеозапис от старта и първата минута от полета на кораба. В сходство с проектите 20 секунди след отделянето на първата степен би трябвало да се включи моторът.

Преди началото на тестванията компанията оповести, че има намерение да включи мотора на най-голямата достигана в миналото от кораба височина. Включването му мина по проект, първата степен извърши отвесно кацане, а пилотираният отсек се върна с парашут на Земята 12 минути след старта.

По данни на интернет портала Space.com, ролята на пасажер по време на изпитателния полет бе изпълнена от екипиран с разнообразни сензори манекен с човешки растеж. Той бе кръстен Скайуокър, в чест на Люк Скайуокър - един от героите на филмовата сага " Междузвездни войни ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР