Отсъствието на агресия в действията на канадския полицай, арестувал човека,

...
Отсъствието на агресия в действията на канадския полицай, арестувал човека,
Коментари Харесай

Америка в шок от неагресивното поведение на канадския полицай при ареста в Торонто

Отсъствието на експанзия в дейностите на канадския служител на реда, арестувал индивида, който в понеделник умъртви 10 души и рани 15, връхлитайки върху тях с ван в Торонто, изуми мнозина, изключително в Съединени американски щати. Служителят на реда арестува обвинения без да създаде и един изстрел. Това е една от най-коментираните тематики след нападението в Торонто, осъществено от 25-годишния Алек Минасян.

Драматичните фрагменти от напрегнатата сцена на ареста, снимани от инцидентен минувач и излъчени от Си Би Европейски Съюз, са шлагер в обществените мрежи.

" Легни на земята! ", командва с корав глас служителят на реда, до момента в който държи оръжие против нападателя.

" Убий ме ", крещи мъжът в отговор, застанал в нападателна поза, насочил към служителя на реда предмет, напомнящ револвер.

В този миг служителят на реда би трябвало да вземе решение сред живота и гибелта.

" Не! Легни на земята! Легни на земята! ", продължава той с командите си към индивида, който минути преди този момент е умъртвил 10 души.

" Имам револвер в джоба ", отвръща нападателят.

" Не ми пука, залегни ", крещи служителят на реда.

" Застреляй ме в главата ", споделя му нападателят.

Полицаят отхвърля.

Драматичната борба продължава към минута, след което служителят на реда убеждава мъжа да легне на земята и поставя ръцете му зад тила му.

Toronto Police officers de-escalate hundreds of potentially dangerous situations everyday, the world just witnessed a prime example.
— Chris Boddy (@TPSChrisBoddy) April 23, 2018

I'm surprised at how many journos are surprised that Toronto police didn't shoot the van murder suspect. You know that police are specifically not supposed to act as judge, jury and executioner, right? We need to normalize non-violent police intervention.
— Nora Loreto (@NoLore) April 23, 2018

Това шокира анализатори в Съединени американски щати, където една от най-коментираните тематики беше за какво служителят на реда не е прострелял обвинения. Поведението на канадския чиновник на правоналагащите органи е в контрастност с практиката в Съединени американски щати, където полицията постоянно употребява огнестрелно оръжие и убива невъоръжени хора.

" Изследванията демонстрират, че канадската полиция с огромна принуда употребява смъртоносно оръжие ", споделя Рик Перънт, специалист по криминология в канадския университет " Саймън Фрейзър ". " Анализът на данните за приложимост на огнестрелно оръжие от полицията през последните години демонстрира, че спрямо американските си сътрудници, канадските служители на реда стрелят доста по-рядко. Но те поемат по-големи опасности, защитавайки хората ", споделя Перънт, представен от Би Би Си.

Американски специалисти разясниха, че когато против служител на реда е ориентиран револвер, той е задължен да простреля обвинения.



Директорът на полицията в Торонто Марк Сандърс заяви пред публицисти, че служителят на реда се е справил ослепително в обстановката и е съумял да я позволи по кротичък метод.

Той означи, че градската полиция е подготвена по този начин, че колкото се може по-рядко да прибягва до мощ в каквато и да е обстановка.

Председателят на полицейската асоциация в Торонто Майк Маккормък разяснява пред в. " Глоуб енд мейл ", че служителят на реда е воин, тъй като той е можел просто да открие огън.

" Този служител на реда е оценил протичащото се и е стигнал до извода, че може да се оправи – по този начин, както и постъпи ", счита Маккормък. Той описа, че е приказвал с служителя на реда, който му споделил: " Аз просто си правих работата. Няма нищо извънредно в това, което съм направил. "

Канадският министър на публичната сигурност Ралф Гудейл поздрави служителя на реда за смелата и професионална реакция.

Служителят на реда бе засипан с похвали и в обществените мрежи за проявената въздържаност, само че мнозина обърнаха внимание в какъв контрастност е това с държанието на американските му сътрудници.

Специалистът от Колумбийския лицей в Мисури, Съединени американски щати, Майкъл Лимън обаче разяснява, че евентуално разпоредбите са претендирали от служителя на реда да простреля обвинения.

Да предположим, че обвиненият държи револвер и го насочва към служителя на реда. Тревожно е, че служителят на реда в отговор не открива гибелен огън, добавя той.

Според него служителят на реда се въздържал, опасявайки се от социална рецензия.

" В резултат от дейностите на обвинения са починали хора. Да предположим, че служителят на реда е знаел за това. Ако е по този начин, това трансформира нещата – степента на обществената опасност се покачва. При тези условия може да се допусна, че служителят на реда е имал " обвързване " да отвърне със смъртоносна мощ – приемайки, че обвиненият е държал огнестрелно оръжие ", твърди Лимън.

Проф. Уилям Терил от учебното заведение по криминология и престъпно право в Аризона Стейт Юнивърсити счита, че служителят на реда може да е решил, че предметът, който държи нападателят, не е същинско оръжие и не съставлява опасност.

Фактът, че служителят на реда напуща укритието на колата си и излиза навън в допълнение поддържат това съмнение, разяснява той пред Би Би Си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР