Отряд кораби, който включва крайцера “Маршал Устинов” и съпътстващите го

...
Отряд кораби, който включва крайцера “Маршал Устинов” и съпътстващите го
Коментари Харесай

Руски крайцер убиец излезе на поход

Отряд кораби, който включва крайцера “Маршал Устинов” и съпътстващите го съдове - избавителния влекач СБ-406 и танкера “Вязма”, в четвъртък мина през Гибралтарския пролив и влезе в басейна на Средиземно море, написа " Поглед Инфо ".

“Маршал Устинов” е ракетен крайцер от план 1164, който на Запад е наименуван “убиецът на самолетоносачи”. Той е оборудван с противокорабни крилати ракети “Вулкан” и системи за Противовъздушна отбрана С-300 “Форт”. Както оповестиха от пресслужбата на Северния флот, съгласно проекта моряците ще създадат няколко работни визити в пристанищата на средиземноморските градове и Африка, както и ще се образоват за взаимоотношение с корабите от другите флотове на съветските Военноморски сили, които в този момент са в този район.

В близко бъдеще крайцерът ще презареди гориво от междинния морски танкер “Вязма”, оповестява пресслужбата. След това екипажите на ескадрата по време на закотвяне на беззащитен рейд ще проведат учения за отбиване на офанзива на подводни диверсанти. Ракетният крайцер е надалеч от базата повече от 50 дни. През това време корабът взе участие в Главния морски церемониал в Санкт Петербург, както и в огромни учения на Военноморски сили „ Океански щит-2019 “. След маневрите “Маршал Устинов” и спомагателните кораби отплаваха към Атлантика, след което минаха през Ламанша, където групата съветски кораби беше ескортирана от английски морски пазач “Медуей”. След като потегли към Бискайския залив, в неутрални води, екипажът на " Маршал Устинов " организира обучение по отбиване на средства за въздушно нахлуване на конвенционален съперник с бордовите зенитни ракетни комплекси на Противовъздушна отбрана, а също и артилерия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР