Отрицателни за морбили се оказаха лабораторните изследвания за клиничната картина

...
Отрицателни за морбили се оказаха лабораторните изследвания за клиничната картина
Коментари Харесай

Обрат: Няма заразена с морбили жена във Варна, клиничните изследвания го опровергаха

Отрицателни за морбили се оказаха лабораторните проучвания за клиничната картина на дамата от Варна, настанена със подозрения за рисковото заболяване в инфекциозната клиника към УМБАЛ " Св. Марна ". Това заяви за Varna24.bg началникът на дирекция " Надзор над заразните заболявания " в РЗИ доктор Янка Драганова.

Тя разясни, че по разпореждане на Министерство на здравеопазването казусът е изнемощял от общата информация за болните от морбили в страната. 

Въпреки това не престават засилените ограничения против разпространяването на заразната болест във Варна. 

" Проверяваме всички джипита, изключително тези, които са декларирали, че имат повече неимунизирани деца. Ще има съществени наказания за тези от тях, които не са сложили в точния момент имунизациите в случаите, при които няма противопоказания или отвод на родителите. За юридическите лица санкциите са много високи. Ще бъдат глобявани и шефове на детски заведения, които са приели деца без потвърден имунизационен статус срещу морбили ", изясни доктор Драганова. 

Тя напомни, че единственият сигурен метод на отбрана против морбили е имунизацията и посъветва родителите, които не са ваксинирали децата си да не отсрочват, в случай че няма съществени причини за това.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР