Отпускат се 28 млн. лв. трансфер към Министерството на земеделието

...
Отпускат се 28 млн. лв. трансфер към Министерството на земеделието
Коментари Харесай

Отпускат 28 милиона лева за борба с африканската чума

Отпускат се 28 млн. лева трансфер към Министерството на земеделието за погашение на компенсации, обезщетения и всичко обвързвано с използването на ограниченията за битка с африканската чума по свинете от Българска организация по сигурност на храните, заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на брифинг в Министерски съвет.
"Всички ограничения, които ползват ветеринарните управляващи, са ограничения според тактиката за битка с африканска чума по свинете от 2015 година на Европейския съюз ", сподели Танева. Тя добави, че тези средства са част от общи разноски.
"Тези средства са част от общо планирани разноски в размер на близо 23 млн. евро ", съобщи министър Танева. Тя добави, че тези средства се чака да бъдат съфинансирани от Европейската комисия с към 75%.
"Средствата ще бъдат изплащани за обезщетения за засегнатите животни, за разноските по стерилизация, за унищожените първични материали и всичко, обвързвано с използването на ограниченията за битка с африканската чума ", разясни Десислава Танева. Тя напомни, че към днешна дата има общо 33 огнища на африканска чума по свинете при домашните прасета.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР