Отпускането на еднократна помощ за новородено ще продължи и през

...
Отпускането на еднократна помощ за новородено ще продължи и през
Коментари Харесай

Продължава отпускането на ваучери за новородени в Казанлък

Отпускането на еднократна помощ за новородено ще продължи и през новата 2022 година

Това заяви кметът на Казанлък Галина Стоянова, по чиято самодейност две следващи години родители на бебенца в казанлъшко получават ваучери. Финансовата помощ в размер на 500 лева е за закупуването на пелени за еднократна приложимост и детски храни. От нея могат да се възползват всички родители, които дават отговор на изискванията, написани в Наредба 17 на Общинския съвет.

До момента данните демонстрират, че през 2021 година от подадени 267 заявки, като ваучери са получени за 260 деца. През 2020 година подадените заявки са били 221, като от тях 36 не са отговаряли на критериите. Финансова помощ са получили родителите на 187 бебенца.

От началото на новата 2022 година 32-ма родители са подали заявки за помощ за новородено, като единствено едно лице не е отговаряло на условията по Наредба 17.

От 2020 година до 14.01.2022 година Община Казанлък е подкрепила фамилиите на 478 новодорени, като средствата са в размер на общо 239 000 лв..

Съгласно Наредба 17 все още на подаване на заявление – декларация и двамата родители би трябвало да са с непрекъснат и сегашен адрес в община Казанлък, като най-малко единият от тях би трябвало да е с непрекъснат адрес на територията на общината не по-малко от 3 години преди датата на раждане на детето. Заявлението за разпределяне на финансова помощ се подава еднократно в границите на девет месеца, считано от датата на раждане на детето. Заявление, подадено след приключване на този период, няма да бъде обсъждано. Финансовата помощ се дава в 14-дневен период от издаване на заповедта за разпределяне й. Всички останали условия за кандидатстване искащите родители могат да прочетат в уеб страницата на Община Казанлък, където е оповестена Наредба 17, а точно:.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР