Отправяйки поглед в бъдещето, Ericsson ConsumerLab представя шестото издание на

...
Отправяйки поглед в бъдещето, Ericsson ConsumerLab представя шестото издание на
Коментари Харесай

10-те най-популярни потребителски тенденции в технологиите за 2017г.

Отправяйки взор в бъдещето, Ericsson ConsumerLab показва шестото издание на годишния си отчет за 10-те най-популярнипотребителски трендове за 2017 година и по-късно.

Изкуственият разсъдък (ИИ) е значима тематика тази година и потребителите смятат, че играе доста по-значима роля, в сравнение с преди - както в обществото, по този начин и на работното място. На процедура, 35% от потребителите, които употребяват интернет в доста огромна степен, желаят ИИ консултант в работата, а един на всеки четирима би желал да има ИИ за собствен управител.

Това са 10-те трендове за 2017 и по-късно:

1. ИИ Навсякъде: 35% от потребителите, които употребяват интернет в доста огромна степен, желаят ИИ консултант в работата, а един на всеки четирима би желал да има ИИ за собствен управител. В същото време, съвсем 50% са загрижени, че скоро роботи сИИ ще бъдат причина доста хора да изгубят работните си места.

2.Задаване на темпото за Интернет на нещата: Потребителите от ден на ден употребяват автоматизирани приложения, което насърчаванавлизането на Интернет на нещата. Двама отвсеки петима имат вяра, че смарт телефоните ще изучат навиците им и автоматизирано ще правят дейности от тяхно име.

3. Пешеходци ще ръководят безпилотни коли: водачите на коли можеи да не съществуват в бъдещето. Един от всеки четирима пешеходци ще се усеща по-безопасно, пресичайкиулицата, в случай че всички коли са безпилотни. 65% от тях биха предпочели да имат безпилотна кола.

4. Обединена Реалност: Почти четири от всеки пет консуматори на виртуална действителност (ВР) имат вяра, чеВР ще бъде неразличима от действителността единствено след три години. Половината от интервюираните към този момент се интересуват от ръкавици или обувки, които разрешават взаимоотношение с виртуални предмети.

5. Тялото отвън синхрон: Когатобезпилотните коли се трансфорат в действителност, казусът с прилошаването в колата ще се усили. Трима от всеки 10 интервюирани плануват, че ще се нуждаятотхапчепротивприлошаване. Един на всеки трима също по този начин желае такова хапче, когато ще употребява технологии за виртуална илидобавена действителност.

6. Парадоксът с сигурността на умните устройства: Повече от половината към този момент използваталарми за незабавни случаи, следене или вести на своите смарт телефони. От тези, които настояват, че смарт телефоните имги карат да се чувстватпо-сигурни, трима от всеки петима споделят, че поемат повече опасности, тъй като разчитат на телефона си.

7. Социални силози: Днес хоратадоброволнопревръщат своите обществени мрежи в „ силози “. Един на всеки трима споделя, че обществените мрежи са негов главен източник на вести, а над25% ценят мнението на контактите си повече от това на политиците. 

8. Добавена Лична Реалност:Над половината от хората биха желали да употребяват очила за добавенареалност за осветление на тъмнопространство и маркиране на рискове. Повече от една трета биха желали също по този начин да „ изтриват “смущаващи детайли към тях.

9. Разделение във връзка поверителността: Двамаот всеки пет консуматори,които употребяват интернет в доста огромна степен, желаят да употребяват единствено кодирани услуги, само че хората са разграничени в това мнение. Почти половината биха желали да имат единствено относително добра дискретност във всички услуги, а над 30% считат, че поверителността и неприкосновеността на персоналното пространство към този момент не съществуват.

10. Big Tech за всички: Повече от двама на всеки пет консуматори,които употребяват интернет в доста огромна степен, биха желали да получават всичките си артикули от петтенай-големи ИТ компании. Сред тях, трима от всеки четирима имат вяра, че това ще се случи единствено след пет години.

Разсъждавайки върху възходът на виртуална действителност, Майкъл Бьорн, шеф Проучвания в Ericsson ConsumerLab, споделя: " Извън действителното време, считам, че би трябвало да приказваме за време в действителността. Всъщност, това, което назоваваме действителност, става все по-лично и субективно. Потребителите освен се обкръжават със съидейници в обществените мрежи, само че също по този начин стартират да персонализират метода, по който изживяват света, с технологиите за добавена и виртуална действителност. “

" Потребителите също по този начин желаят бъдещето да остане изцяло мобилно, което значи, че търсенето на все по-малко подвластна от батерията, незабавна и бърза съгласуваност ще нараства всеповече. В този смисъл, времето в действителността значи, че към този момент е време за 5G мрежи. "

Анализите и данните в отчета за10-те най-популярнипотребителски трендове за 2017 се основават на над 20-годишната изследователска дейностна Ericsson ConsumerLab в международен мащаб, както и на данни от онлайн изследване на консуматори,които употребяват интернет в доста огромна степен,от 14 огромни градове по света, извършенопрез месец октомври 2016 година Въпреки че прочуването показва мненията единствено на 27 милиона жители, техният профил на „ earlyadopters ” (първи ползватели) ги прави доста значима група в проучването на бъдещите трендове. 

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР