Отпадат визите за чуждестранни кандидат-студенти с български произход. Това става

...
Отпадат визите за чуждестранни кандидат-студенти с български произход. Това става
Коментари Харесай

Отпадат визите за чуждестранни студенти от български произход

Отпадат визите за задгранични кандидат-студенти с български генезис. Това излиза наяве след изпратено писмо от посолството на България в Белград до гимназията и до културно-информационния център в Босилеград. С него се оповестява, че е отпаднало условието за визи вид „ Д “ за чужденци с български генезис, които са признати като студенти в постоянна форма на образование във висшите учебни заведения в България. Това съобщи за БНР шефът на гимназията Владимир Григоров.

Изменението е в сходство с политиката на България за улеснение на влизането и пребиваването на чужденци от български генезис на територията на страната за образование, се споделя в писмото. Отпадат допълнение на Закона за българските персонални документи, обнародван в Дъждовни води, бр. 58 от 23.07.2019 година, като е направено изменение, според което е позволено дълготрайно престояване, без да е належащо да имат виза за дълготрайно престояване.

,,Досега се вадеше виза, до три месеца беше допустимо да се седи без виза, в този интервал да се съберат документи и да се подадат документите в консулството в Ниш и да се получи виза. Сега това към този момент няма да е по този начин, разяснява Григоров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР