Отпадат въведените мерки за ограничаване разпространението на Ковид-19 в Русенско,

...
Отпадат въведените мерки за ограничаване разпространението на Ковид-19 в Русенско,
Коментари Харесай

Отпадат всички КОВИД мерки в Русенско

Отпадат въведените ограничения за ограничение разпространяването на Ковид-19 в Русенско, които бяха въведени при започване на месеца от Областния действен щаб

Това стана ясно през днешния ден по време на съвещанието на Щаба, което бе водено от заместител регионалния шеф Людмил Христов и изпълняващия длъжността шеф на РЗИ доктор Искра Генева. От идната седмица всички възпитаници в района ще учат присъствено, а не както бе до момента учениците сред 5 и 12 клас да бъдат на ротационен принцип.

Припомняме, че това не бе приложено само за територията на община Ветово, където инфектираните бяха минимум. Отпада и ограничаването за потребление на 50% от потенциала на обектите с публично значение. Става дума за заведения за хранене, питейни заведения, нощни заведения, фитнеси, театри, кина и други Те ще могат да употребяват 100% от потенциала си, като несъмнено, остават изискванията за прецизно съблюдаване на хигиеничните ограничения, като стерилизация и задоволително разстояние сред хората вътре.

Посетителите няма потребност да разполагат и със зелен документ, само че това не важи за личния състав. По преценка на управлението на обектите може да се изисква „ зелен документ “ на клиентите, като личният състав ще би трябвало да е на 100% имунизиран или да показват постоянно отрицателен тест за Ковид-19. На предходния щаб не бе лимитирано работното време на обектите. Там, където е допустимо, се предлагаше и работа от у дома. Отпада и възбраната за влизането в моловете на деца под 18-годишна възраст без пълновръстен компаньон.

Новите оферти бяха гласувани на провелото се през днешния ден съвещание на Областния щаб и се чака да влязат в действие незабавно откакто бъдат съгласувани от основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Остават всички противоепидемични ограничения на национално равнище. Най-важните измежду тях са спазването на отдалеченост, стерилизация и дисциплинираност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР