Отпадат COVID сертификатите и тестовете за влизане в Гърция. Днес

...
Отпадат COVID сертификатите и тестовете за влизане в Гърция. Днес
Коментари Харесай

От днес може да пътуваме свободно в Гърция

Отпадат Коронавирус документите и тестванията за влизане в Гърция. Днес е първият ден, в който туристите влизат в Гърция без да потвърждават здравен статус.

За благополучие и българската страна одобри с днешна дата да не изисква нито документ, нито негативен тест за завръщащите се от Гърция. Това облекчи доста процеса по прекосяване през граничните пунктове в изискванията на засилено пътешестване в  празничните дни. 

Гърция е известна дестинация за нашите сънародници, поради близостта и опцията туристите да пътуват със личния си автомобил. Важно е да се знае, че към момента не е отпаднало наложителното носене на маски от пасажерите, в случай че те не са семейство.

Маските са единствено за затворени пространства, а документи и негативни проби не се изискват нито в заведенията, нито в магазините. 

На котва обаче останаха през днешния ден фериботи и всевъзможен корабен превоз, поради национална стачка. Протестът на заетите в сектора ще завърши в среднощ през днешния ден, а от на следващия ден се чака засилен трафик, по тази причина пристанищните управляващи предизвестяват пътуващите да са на пристанището най-малко един час преди потегляне.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР