Отпадането на мониторинговия механизъм над България трябва да насърчи задълбочаването

...
Отпадането на мониторинговия механизъм над България трябва да насърчи задълбочаването
Коментари Харесай

Зарков: Отпадането на мониторинга трябва да насърчи задълбочаването на реформите

" Отпадането на мониторинговия механизъм над България би трябвало да насърчи задълбочаването на промените ", сподели пред Крум Зарков, някогашен длъжностен министър на правораздаването, секретар на президента по правни въпроси.

" Тази добра вест има на практика измерения. Тя би трябвало да се употребява от настоящето държавно управление по два метода - вътрешен и външен. Външният метод е да се употребява като спомагателен мотив за увещание на скептичните членки да ни позволен в Шенген. Нидерландия прекомерно дълго се кри зад аргумента на този механизъм. Сега тази бариера падна. Вътрешната част е, че не би трябвало да се заблуждава никой, че ЕК спи и че това значи завършек на промените. Напротив. Това е акт, който би трябвало да насърчи задълбочаването на промените ", сподели още той.

Според някогашният длъжностен министър на правораздаването обаче през последните 100 дни няма прогрес в тази тенденция.

" Остава чувството, че държавното управление е заклещено, захванато в една доста комплицирана сглобка. Заклещено сред един дневен ред, който е негов и формален, написан в управническа стратегия и един различен дневен ред, който изобщо не е толкоз изтъкнат, въпреки че го чухме и по записи и който ни води по манастирските магерници. И в това нещо се надявам държавното управление да успее, в това число доцент Славов, на който разгадавам, да води кораба в вярната посока ", разяснява още Зарков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР