Отоплението в домовете на дърва и въглища е основен замърсител

...
Отоплението в домовете на дърва и въглища е основен замърсител
Коментари Харесай

Фандъкова обяви основния замърсител на въздуха в София

" Отоплението в домовете на дърва и въглища е главен замърсител на въздуха в столицата. " Това сподели кметът на София в изявление за BTV.
" За нас е значимо и продължаваме с напъните си, с цел да разберем аргументите и източниците на замърсяване на въздуха, с цел да насочим напъните си към тях. Отоплението в домовете на дърва и въглища е главен замърсител. Имаме доста съществено отопление на дърва, въглищата са по-малко. Горенето на гуми, облекла и боклуци, което е безусловно неразрешено, е проблем в няколко съответни квартала. Ние работим там самостоятелно с контрола, само че и в последните години открихме пунктове за събиране на облекла и гуми, с цел да не попадат те в тези квартали. Поставихме още 100 филтъра, които понижават замърсяването с до 80%, на комини в кварталите „ Христо Ботев “ и „ Факултета “. На намерено беше сериозна процедура да се горят гуми и облекла. Сега се следи доста по-рядко ", сподели още тя.
 Предвижда ли се вечерен час в София? Предвижда ли се вечерен час в София?
" Не е належащо въвеждането на вечерен час в София. Мерките до тук са изцяло рационални и съответни и се надявам да дадат резултат. " Тов...
" Всяка от последните години усилваме миенето на улиците, както и площите за миене. От 2017 година до момента сме ги нараснали 4 пъти. Тази година в бюджета залагане с още 24% увеличение на площите за миене. Там, където насочихме съществени старания, са местата, на които паркират колите в градинки и изнасят тиня. Отделихме 1.2 млн. лева за реновиране на такива места. Вече стартира работа по създаване на паркинг на такова място в жк. „ Овча купел “. В жк. „ Красна поляна “ стартира също работа в тази тенденция. В „ Надежда “ също се построява паркинг. Предвиждаме и процедури за създаване на паркинги на етажни паркинги в кварталите. Това е работа на доста полета и е належащо обединяването на доста хора ", добави Йорданка Фандъкова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР