Отново слабо слънчево изригване от клас М беше наблюдавано в

...
Отново слабо слънчево изригване от клас М беше наблюдавано в
Коментари Харесай

Нова магнитна буря идва към нас

Отново едва слънчево изригване от клас М беше следено в ранните часове на 22 декмври, оповестяват от NASA. През идващите 48 часа чакаме потокът от плазма да доближи до Земята и да провокира слаба магнитна стихия в нощта против петък. 

Възможни са слаби разстройства в телекомуникациите и навигационните системи в продължение на два дни.

Какво ще ни аргументи?

Обикновено тези разстройства въздействат неподходящо на възрастните и хората със слаб имунитет. Възможно е да почувствате изнемощялост, главоболие, гадене и високо кръвно  и слаба централизация. 

Как да се предпазим?

При геомагнитни стихии лекарите поучават да се съблюдава режим на хранене с плодове и зеленчуци и да пием повече вода. Не е целесъобразно дълготрайно застояване в затворени пространства без чист въздух.

Какво съставлява геомагнитната стихия?

Геомагнитните стихии съставляват огромни и внезапни разстройства в стойностите на Земното магнитно поле, породени от взаимоотношението му със слънчевия вятър. Когато се следи изригване от някоя от дейните области на Слънцето, в междупланетното пространство се отделя поток от плазма, който се изстрелва със скорост сред 600 и 900 км/сек. Обикновено към два дни са нужни на този поток да доближи Земята. Заредени частици съумяват да обхванат през полярните области и да провокира образуването на мощни токови системи към екватора и полярните кръгове, пише meteobalkans.com.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР