Отново сигнали за бетон на плажа. Месец след поредицата от

...
Отново сигнали за бетон на плажа. Месец след поредицата от
Коментари Харесай

След проверки, глоби и актове: Отново сигнали за бетон на плаж „Смокиня“

Отново сигнали за бетон на плажа. Месец след поредицата от инспекции, санкции и актове, дейностите на плаж „ Смокиня “ не престават.

Бетонните блокчета или бетонни пети, както ги назовават, ще бъдат вкопани в пясъка и върху тях ще бъде сложена железна рамка, а върху нея дървена структура. Макар да не се излива непосредствено бетон на плажната линия, строителните материали провокираха вълна от неодобрение измежду локалните и в обществените мрежи. Според хората това е следващ опит да се заобиколят закона и възбраните.

Миналото лято плаж „ Смокиня “ изглеждаше по този начин, само че тази пролет плажните заведения бяха съборени. Сега строителна бригада слага постоянна основа.

" Имаше заведение остаряло и сега е отстранено и поставяме основите да го строим отначало. Това е по план, с цел да не изгнива дървото, вършим желязна структура изпод ", изясни строителният служащ Ясен Сайков.

Металната структура е положена напряко върху пясъка. Съседното заведение обаче ще бъде с бетонни блокчета. Преди месец след публично неодобрение, че екскаватор разкопава предпазените дюни, активността беше спряна, а концесионерът санкциониран, не поради дюните, а тъй като новата скица не била съгласувана. По непотвърдена информация, в министерството е постъпило искане за нощно заведение за 2500 души.

" Няма да се гради нощно заведение, няма да се построява „ Бедрум “ или „ Какао “ или каквото и да е друго. Изгражда се първокласен бийч бар с първокласен ресторант, също работно време 23 ч. ", изясни концесионерът на плажа Иван Алексив.

Къмпингуващият Атанас Мерджанов е изискал публична информация от министерството какво ще се строи.

- Последно получих новата скица, която е утвърдена. В нея виждам 2 петна на заведения, които считам, че ще бъдат обединени в едно.

- Но такова огромно заведение, за което имаше опасения?
- Не виждам, не. Но доста е значимо пред къмпинга да има свободни зони, тъй като хората, които са на къмпинга те си вървят с чадъри, предходната година нямаше място и бяхме един върху различен

Схемата е заверена в Министерство на туризма на 10 май, ден преди държавното управление да се смени, а в обществените мрежи хората пишат иронично: Индиректното бетониране на плажовете е по-екологично и хуманно.

Служебният министър на туризма занапред ще се среща със случая и към този момент е разпоредена инспекция. От екоинспектората споделиха, че схемата на преместваемите обекти е съгласувана, като местонахождение, с цел да не засегне пясъчните дюни, а дали е строителство преценя община Созопол.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР