Отново нелегален трафик на мигранти с микробус с българска регистрация.

...
Отново нелегален трафик на мигранти с микробус с българска регистрация.
Коментари Харесай

Бус с мигранти и с крадени български номера катастрофира в Северна Македония

Отново незаконен трафик на мигранти с микробус с българска регистрация. Те не стигнаха обаче крайната си цел, тъй като бусът катастрофира край Кумaново в Северна Македония. А българските номера на транспортното средство се оказаха крадени.

При злополуката са потърпевши 25 мигранти, измежду които и 7 деца. 15 от мигрантите са от Афганистан, 9 от Пакистан, а един е иракчанин.

Катастрофата е станала на пътя сред градовете Свети Николе и Куманово. След случая водачът е напуснал местопроизшествието.

Националността на водача на микробуса към този момент не се оповестява.
Тони Ангеловски, представител на Министерство на вътрешните работи на Република Северна Македония: Ние имаме информация от следствието и незабавно, откакто то завърши, ще дадем информация. До момента не е арестуван. В нашата страна има огромен брой возила с български номера, тъй че това не е гаранция, че става въпрос за български жител.
Директорът на Главна дирекция " Гранична полиция " Светлан Кичиков изясни, че номерата на микробуса са крадени.

Светлан Кичиков - шеф на Групово дело " Гранична полиция ": Номерата, с които е било въпросното транспортно средство, да, български са и дават отговор на случая, че микробусът е бил регистриран в България, че в началото тези номера са били сложени на лек автомобил, закупен от жител с двойно поданство в България през 2018 година След което 2019 година, октомври месец, тези номера са били откраднати от автомобила пред дома на съответния жител в Република Северна Македония, град Куманово.
Местните управляващи считат, че групата е влезнала в Северна Македония от Гърция.

Тони Ангеловски: Влизат през зелената граница с Гърция, минават към северната граница и от там към страни от Европейски Съюз.
Мигрантите, потърпевши при злополуката, са прегледани и настанени краткотрайно в бежански центрове в Северна Македония. Един е оставен за болнично лекуване.

Микробусът в Северна Македония е следващ случай от последните 2 месеца на транспортно средство, с българска регистрация, с незаконни мигранти. Разследването обаче сподели, че и двете транспортни средства нямат общо с България.

На 23 октомври камион с 39 тела беше открит във Англия. Той е регистриран във Варна през 2017 година от ирландска компания. След това е напуснал страната ни. Оттогава в никакъв случай не се е прибирал на наша територия.

На 4 ноември 41 мигранти, натъпкани в хладилното помещение на камион с регистрация от Пазарджик, бяха открити при рутинна полицейска инспекция в Северна Гърция. За техен шанс хладилната апаратура не е била включена. Камионът е продаден на 29 октомври от българския му притежател на молдовец с български паспорт.

Според експерти от сектора доста непознати транспортни компании избират България за регистрация на камионите си, тъй като у нас налозите и застраховките са на доста по-ниски цени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР