Отново настъпва моментът за един от най-значимите мачове в Испания

...
Отново настъпва моментът за един от най-значимите мачове в Испания
Коментари Харесай

Какви коефициенти дават букмейкърите за Реал и Атлетико в дербито на Мадрид?

Отново настава моментът за един от най-значимите мачове в Испания след Ел Класико! Предварителните, които се срещат в дербито на Мадрид, демонстрират че в този момент “Лос Бланкос ” водят колоната, а завоюват ли дуела в неделя, ще усилят на цели 13 точки задатъка си пред “Лос Колчонерос ”. Лидерската позиция на Реал напълно предстоящо отрежда на домакините ролята на любимци, като за това приказват и коефициентите на букмейкъри като Бетано. Букмейкърът не бяга от главния тренд на пазара за триумф на отбора, воден от Карло Анчелоти - ставките се движат в диапазона 2.00-2.20. А за победа на първенците възвръщаемостта се образува при към 3.50, което ясно приказва кой от двата тима има по-големи шансове да бъде господарят на Мадрид.

 

Има аргументи Реал да се счита за любимец

 

Лидерската позиция е водещ фактор, който да накланя везните в интерес на домакините. И преди дербито Кралският клуб към този момент има сериозен задатък пред “дюшекчиите ”, които изостават на 10 точки от върха, като въпреки всичко са изиграли мач по-малко. Тази разлика приказва за доста по-постоянното показване на Реал Мадрид в испанското състезание досега. Футболистите на Анчелоти влиза в дербито на гърба на серия от 9 следващи победи във всички шампионати, като в Ла Лига завоюва всичките си 6 срещи преди тази с Атлетико. А победени в шампионата от “Лос Бланкос ” през последните седмици бяха съществени тимове като Севиля, Атлетик Билбао и Реал Сосиедад.

 

В същото време Атлетико позволява непредвидени сривове в шампионата напоследък. Шокиращата домакинска загуба от Майорка с 1:2 породи реакции, че отборът на Диего Симеоне към този момент е е блъснал дъното, откакто разреши да бъде извърнат от новака в испанския хайлайф на личния си стадион. Преди месец пък на “Местая ” първенците опропастиха два гола задатък в добавеното време против Валенсия и изпуснаха трите точки, като разрешиха на домакините да изравнят за 3:3. Случи се нещо съвсем немислимо - отборът на Чоло да води в резултата и да разреши успеха да му бъде отнета.

 

Какви са проблемите в двата лагера?

 

Големите отсъстващи в дербито на Мадрид се обрисува да бъдат звездите в офанзива. Карим Бензема пропусна дуела с Интер в Шампионската лига поради травмата, получена против Реал Сосиедад. Луис Суарес пък получи контузия при триумфа на Атлетико против Порто в Европа, като сигурно остава отвън сметките на Симеоне за дербито на “Сантяго Бернабеу ”. Аржентинският треньор има и други проблеми, най-много в отбраната, където не може да употребява Стефан Савич, Шиме Върсалко и Киърън Трипиър, а под въпрос е сложено и присъединяване на Хосе Мария Хименес.

 

И въпреки всичко няма избор, с изключение на да хвърли максимума против Реал. Логично е да се чака първенците да се стремят да играят по-затворено и в същото време нападателно. Това е причина за нискорезултатно дерби, каквато е и наклонността в последните години - коефициентите на
букмейкъри като Бетано за по-малко от три гола в мача гравитират към 1.80. Ако се търси по-малко евентуалният излаз, двоен късмет в интерес на “дюшекчиите ” се прави оценка при 1.65-1.70, а първият гол да бъде маркиран от гостите - над 2.10. Атлетико на Чоло няма победа против Реал към този момент близо 6 години, като следва да забележим дали на тази серия ще бъде комплициран край или любимецът ще удостовери своята роля.

 

*публикация

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР