Отново идва онова време от годината! За съжаление не говорим

...
Отново идва онова време от годината! За съжаление не говорим
Коментари Харесай

„Мисията възможна“ или как да засилим имунитета си по естествен път

Отново идва това време от годината! За страдание не приказваме единствено за коледните празници, безгрижните офис празненства и следващото повтаряне на " Сам у дома ", а времето на настинките и грипа. Само че този път е и по-различно, тъй като имунната ни система е подложена и на спомагателен стрес, който всички изживяваме през последните две години, с появяването на Covid-19. Студеното време, интензивностите на закрито, циркулацията на инфекции и постоянно настъпващият ковид могат да понижат имунитета и да отслабят защитните валове на тялото ни.

Знаете ли, че непрекъснато съжителстваме с към 2.5 кг бактерии в тялото си, като положителните бактерии непрестанно пречат на неприятните да вземат превес. Като цяло, нашата имунна система прави забележителна работа да ни пази от заболяванията и вирусите, само че от време на време някой бацил нахлува сполучливо и ни разболява.

Възможно ли е да се намесим в този развой и да засилим имунната си система по натурален път? Ами в случай че подобрите диетата си? Ако приемате избрани витамини или билкови препарати? Ако извършите други промени в метода си на живот, с вярата да създадете съвсем съвършения имунен отговор? Мисията е изцяло допустима, бихме споделили ние.

Имунната система и възрастта

С напредването на възрастта способността ни за имунен отговор понижава, което от своя страна способства за повече инфекции. Тъй като продължителността на живота в развитите страни се усилва, нараства и периодичност на болесттите, свързани с отслабената от възрастта имунна система. Респираторните инфекции, в това число грип, вирусът COVID-19 и изключително пневмонията са водеща причина за гибел при хора над 65 години по целия свят.

От друга страна, дребните деца са също изключително уязвими към разнообразни болести, изключително при промяната на сезоните. Тяхната имунна система се развива с възрастта и заздравява след всеки нов допир с болестотворните организми.

Възрастните, които водят деен метод на живот, също не са застраховани от набезите на вирусите. Точно дейните извършения на закрито през сезона на вирусите, могат да се трансфорат в повода за заболяване и намаляване на имунния отговор.

Естественият палач на имунната система - стресът

Когато сме уплашени, имунитетът ни отслабва. Ето за какво сме и по-податливи на инфекции. Хормонът на напрежението кортизол може да потисне успеваемостта на имунната система, като да вземем за пример намали броя на лимфоцитите в тялото. Пандемията ни носи още повече стрес, тъй като доста от нас всеки ден се изправят пред заплахата да се разболеят, което носи още повече терзания - по какъв начин ще се отрази това на околните ми, дали ще се оправя, ще издържи ли имунната ми система?

Естествени способи да подсилим имунната система

Най-естественият метод да подобрим имунната си система е да изберем здравословния метод на живот. Всяка част от тялото ни действа по-добре, когато е подкрепена със тактики за здравословен начин на живот:
Откажете се от цигарите, в случай че пушите Наблегнете на плодовете и зеленчуците Упражнявайте се постоянно Поддържайте здравословно тегло Пийте доста течности Спете задоволително Вземете ограничения, с цел да избегнете инфекции, като постоянно миете ръцете си и подлагате месните артикули през щателна термична обработка Опитайте се да сведете до най-малко напрежението.
Подобрете имунитета с билки и добавки

Учените от дълго време са открили, че добавките на билкова основа, с избрани минерали и витамини, са доста потребни за подкрепяне на имунната система. Има доста разнообразни типове естествени и билкови добавки, за които се счита, че оказват помощ на тялото да ускори способността си да се оправя с неподходящите въздействия на средата.

Един от тези артикули е . Той задейства защитните сили на организма, не съдържа химически стабилизатори и е изцяло подобаващ за деца, възрастни и вегани.

подкрепя личните благоприятни условия на организма за справяне с неподходящи външни въздействия благодарение на неповторимия пробиотичен вариант Lactobacillus plantarum, който е извлечен от кисело зеле. Клиничните проби извършени от учени от Биологическия факултет на Софийски университет потвърждават силата му по натурален метод да укрепва имунната система.

Той подтиква защитните сили по натурален път, усъвършенства чревната пропускливост и подкрепя имунитета след преболедуване.

е един от най-прогресивните български артикули, създавани през последните години, създаден в България и основан напълно с натурални съставки от страната ни.

*Хранителната добавка Провиотик-Имуноактиватор НЯМА непосредствено влияние против коронавирусна зараза. Фирмата дистрибутор за България СмартБио ООД няма здравни и хранителни искания за това!

** наличие на СмартБио
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР