Относно разследването на жестокото убийство на защитник на Украйна в

...
Относно разследването на жестокото убийство на защитник на Украйна в
Коментари Харесай

Установена е самоличността на обезглавен от окупаторите в Донецка...

„ Относно следствието на жестокото ликвидиране на бранител на Украйна в Донецка област, за което стана известно през вчерашния ден. Самоличността на починалия към този момент не можем да назовем името му, защото текат процедури за окончателното му потвърждаване данни. "

Според него са разпознати и съветски командири, евентуално виновни за обезглавяването на украинския бранител. „ Провеждат се комплекс от ограничения за инспекция на тази информация “, акцентира основният прокурор.

Костин добави, че този факт е още едно удостоверение, че цялостното неуважение на интернационалното право и общочовешкия морал е държавна политика на страната терорист Русия.

Преди ден UCP заяви, че в региона на Донецк окупаторите са обезглавили военнослужещ от украинските въоръжени сили, украинската прокуратура е почнала следствие.

Според ведомството на 17 юни 2024 година украинските военни са получили информация, че представители на едно от подразделенията на съветските окупационни сили във Волновахския регион на Донецка област са дали заповед на своите подчинени да не залавят военнослужещи от Въоръжените сили Сили на Украйна и да ги обезглавите. По време на въздушно разузнаване на една от бойните позиции в региона на Донецк украинските военни откриха развалена бронирана машина на украинските сили за защита. На него беше отсечената глава на украинския бранител.

 

Украинска истина, превод ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР