Относно разговорите между България и Северна Македония, имам чувството, че

...
Относно разговорите между България и Северна Македония, имам чувството, че
Коментари Харесай

Режисьорът Божинов: Северна Македония трябва да е част от ЕС, ветото на България да падне

Относно диалозите сред България и Северна Македония, имам възприятието, че преди известно време България усети силата, че може да прецака още някой и се вкопчи в цялото това нещо. Намерихме доста причини за това главно в предишното. В исторически проект имат много неща, които могат да се разясняват, по кое време езикът се е формирал в този  тип, на кой са Гоце Делчев и Яне Сандански, и по този начин нататък. Всъщност огромната истина за този диалог сред България и Македония е кой какво може да си признае от това, което сега отхвърля, тъй като по този начин както ние споделяме, че всичко е македонско, по този начин те имат също съществени аргументи и едната от тях е това, е назовават България фашистка страна. Какво значи това? Всички знаем, а и ние сме доста горди със спасяването на българските евреи, само че да не забравяме, 11 000 мисля, че са македонските евреи, които в българската история в последна сметка стигат до треблинка. Това някак си е комфортно да забравяме. Това са причини на другата страна. 

Така режисьорът Виктор Божинов разяснява в " Пресечна точка " по Нова Тв диалозите сред двамата министър председатели на България и Северна Македония в Скопие през днешния ден.

Според мен ход напред ще бъде, когато и двете страни стартират да си признаят грешките и да признаят правото на другата страна да бърка, защото нещата са се развили по избран метод. и в действителност в името на това да има самолетна връзка, а не да се пътува до Скопие по тези отвратителни пътища. Бях в Скопие на премиерата " Възвишение ", супер беше, дори кебапчета им са по-хубави. Има основни неща, които са значими и дано да бъдат признати от двете страни. Северна Македония би трябвало да бъде част от Европейски Съюз и Европа, стига с това мрънкане. Трябва да падне ветото на България против Северна Македония и да стартират договаряния за влизане на Македония в Европейски Съюз, добави Виктор Божинов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР