Относно еврозоната - нямам съмнения, че страната ни има готовност

...
Относно еврозоната - нямам съмнения, че страната ни има готовност
Коментари Харесай

Работодателите към Радев: Страната ни е готова за еврозоната, икономиката се развива добре

Относно еврозоната - нямам подозрения, че страната ни има подготвеност и сме сигурни, че в случай че има огромна инфлация, тя няма да бъде съществена причина, тъй като в никоя от страните не е надвишила 1,5 - 2 %. Това сподели ръководителят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов на срещата с президента Румен Радев, съобщи кореспондент на  “Фокус ".

" Малко сме разочаровани от ранната информация от МФ, че няма да успее да се присъединим от 1 януари към Шенген. Постоянно ни се натяква, че върховенството на правото в България не е на нужното равнище и че корупцията не се води съществено и задълбочено. Още от няколко години единственото на високо ниво по дело на министър не е за корупция а за занемареност ", посочи той.

“Диалогът, който имаме със служебния кабинет е доста добър. Резултатите са на разположение - българската стопанска система се развива добре, при инфлация под 17%, растежът на заплатите е 18% и е най-голям в Европейски Съюз. Няма безработица. За това спомогна структурата на българската стопанска система и конкурентните цени на електрическата енергия ", сподели Васил Велев, ръководител на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България.  

Той акцентира, че несигурността е световна.

" Затова бяха подхванати ограничения за компенсиране на бизнеса поради високите цени на тока. Тези ограничения, обаче са единствено за първите три месеца на годината. За второто тримесечие имаме неустановеност за бизнеса ", добави ръководителят на АИКБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР