Отношенията на ЕС и Турция са изключително важни за България.

...
Отношенията на ЕС и Турция са изключително важни за България.
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Отношенията на ЕС и Турция са изключително важни за България

Отношенията на Европейски Съюз и Турция са извънредно значими за България. Това сподели министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова по време на първата взаимна конференция от поредицата „ Европа, която пази “.

В отговор на въпрос дали визитата на канцлера на Гермаия Ангела Меркел е обвързвана с Турция, Павлова съобщи, че това е аудиенция, която има общ темперамент, обвързвана с тематиките и целите на председателството ни.

Тя разясни, че разговорът сред Европейски Съюз и Турция е извънредно значим за страната ни. „ България е външна граница, работеща в партньорство с Турция, с помощта на което имаме нулев напън на незаконни мигранти “, съобщи Павлова.

По отношение на цифровите умения и достъпа до базите данни в поддръжка на науката, нововъведенията и бизнеса, министър Павлова уточни, че това е изпитание, за което би трябвало да се постави повече труд. Според нея това е значимата тематика, която е от дневния ред. По думите й тази тематика е народен приоритет.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР