Отборът на ЦСКА до 17 години победи Монако с 2:0

...
Отборът на ЦСКА до 17 години победи Монако с 2:0
Коментари Харесай

ЦСКА U17 победи Монако в престижен турнир


Отборът на ЦСКА до 17 години победи Монако с 2:0 в последния си дуел от мощния шампионат в Сен-Андре, покрай град Лил, Франция. С триумфа си възпитаниците на треньора Ивайло Станев затвърдиха отличното си показване по време на конкуренцията, която е измежду най - влиятелните във Франция и се организира за 26-ти път. В тазгодишното издание измежду участниците бяха школите на локалните грандове ПСЖ, Монако и Лил, както и Спортинг Лисабон, Атлетик Билбао и бразилският Ред Бул Брагантино.

Победата над Монако пристигна след попадение на Илия Димитров от дузпа и Юлиян Гилов, поразил вратата с глава след асистенция от корнер на Борислав Бенов. Освен " монегаските ", " армейците " надделяха Лил с 2:1 с голове на Димитров и Йоан Стилиянов. Българите демонстрираха мощни изяви и против ПСЖ, само че противоречива дузпа в продължението донесе триумфа в интерес на парижани, лишавайки ЦСКА от правото да се бори за призовите места. В предварителната група " алените " бяха близо да изненадат и Спортинг Лисабон, само че вратарите на двата отбора резервираха нулевото тъждество.

Наставникът Ивайло Станев показа усещанията си:

" Изключително съм удовлетворен от показаното от играчите. Не единствено почтено, само че и изцяло равностойно показване против водещите френски школи. Разбира се, обективно прието, не е загадка, че в значително неща ни превъзхождат, само че ние се постарахме да играем освободено и показахме в огромна част от мачовете образован футбол, смесен с готовност и себераздаване. Безценен опит за нас да натрупаме малко убеденост и самочувствие, само че сме наясно, че ни следва още доста работа ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР