Отношенията между Солун и Пловдив няма да бъдат същите, тази

...
Отношенията между Солун и Пловдив няма да бъдат същите, тази
Коментари Харесай

Янис Бутарис: Отношенията между Солун и Пловдив няма да бъдат същите

Отношенията сред Солун и Пловдив няма да бъдат същите, тази среща слага нова основа за развиването на връзките и съдействието сред нашите градове, съобщи кметът Янис Бутарис по време на диалога с пловдивския си сътрудник Иван Тотев в постройката на Община Солун.

През 2018 година се навършват 35 години от побратимяването на двата града. Добрият разговор и обичайно околните връзки освен ще се запазят, само че и ще се задълбочават, акцентира кметът на Пловдив. В тази връзка двамата градоначалници се споразумяха да бъде направен проект с съответни стъпки и периоди.

Популяризиране семейството на Пловдив през 2019 като Европейска столица на културата бе измежду акцентите в диалога. От гръцката община прегърнаха концепцията с подготвеност поради обстоятелството, че Солун е бил столица на културата на Стария континент през 1997 година и може да показа положителни практики и опит при организирането и провеждането на този влиятелен конгрес.

Сътрудничеството в региона на туризма и разменно присъединяване в тематични конгреси бе друга обсъждана тематика. Целта е да бъдат направени общи направления за привличане на повече туристи.

Голям интерес домакините демонстрираха към опита на Пловдив в Монтесори образованието и въвеждането на новаторските технологии в общинските детски градини и учебни заведения. Договорен бе и юношески продан сред Солун и Пловдив, тъй като другарствата основани в тази възраст остават трайни и ще бъдат мост за бъдещите ни връзки, безапелационни бяха Янис Бутарис и Иван Тотев.

На срещата участва и генералният консул на България в Солун Владимир Писанчев, с чиято поддръжка се организира визитата на пловдивската делегация. В състава й бяха още заместник-кметът Розалин Петков и националният представител Атанас Ташков.

По-късно формалните посетители участваха на концерт на пловдивската девическа хорова групировка " Евмолпея “. Събитието се организира в храма " Свети Свети Кирил и Методий “ и бе проведено от Генералното ни консулство в Солун като част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Талантливите девойки под управлението на диригента Рада Славинска и арт-мениджъра Ганка Янкова плениха многочислената аудитория с превъзходните си осъществявания.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР