Отношенията между Русия и Китай във военната област не са

...
Отношенията между Русия и Китай във военната област не са
Коментари Харесай

МО на Китай: Отношенията между Русия и Китай във военната сфера не са насочени срещу трети страни

Отношенията сред Русия и Китай във военната област не са ориентирани против трети страни. Това сподели членът на Държавния съвет, китайският министър на защитата Ли Шанфу на XI Московска конференция за интернационална сигурност, оповестяват съветски медии.

„ Китайско-руските военни връзки са модел на необвързаност, липса на борба и връзки без устременост към трети страни “, сподели той, като уточни също, че в новата епоха „ това всестранно партньорство и взаимоотношение непрестанно се развиват. "

Министърът сподели, че Китай е открил военно съдействие с повече от 150 страни по света.

„ Ние имаме намерение да засилим съдействието с армиите на всички страни, да повишим равнището на военното съдействие с европейските страни и страните от Европейски Съюз, да укрепим обичайното другарство с въоръжените сили на Африка, Латинска Америка и Карибите и непрекъснато да разширяваме кръга от другари на основа на тъждество, взаимно доверие, взаимна полза и съдействие ", сподели още Ли Шанфу.

11-ата Московска конференция за интернационална сигурност се организира във вторник в Конгресен и изложбен център " Патриот ". Представители на министерства на защитата и интернационалните организации, военни специалисти и дипломати от няколко десетки страни разискват общи закани за международната и районна непоклатимост, както и разнообразни аспекти на сигурността в Азия, Африка, Близкия изток, Латинска Америка и Европа. Централната тематика на събитието, проведено от Министерството на защитата на Русия, е установяването на взаимоотношение в новите действителности, зараждащи в процеса на образуване на многополюсен международен ред.

Общо, по данни на съветското министерство на защитата, във форума вземат участие над 800 делегати от 76 страни. Трябва да се означи, че в този лист няма западни страни. Според програмата Израел, Индия, Северна Корея, Китай, Мексико, ОАЕ, Саудитска Арабия, Турция и Южна Африка са измежду получилите предложение за присъединяване в събитието. На конференцията са поканени и представители на осем интернационалните организации, в това число АСЕАН, Африканския съюз, Лигата на арабските страни, ОДКБ, Организация на обединените нации и ШОС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР