Отношенията между Русия и Китай стават стратегически. Това отбелязаха президентите

...
Отношенията между Русия и Китай стават стратегически. Това отбелязаха президентите
Коментари Харесай

След срещата: За Пекин и Москва ядрената война никога не трябва да бъде започвана

Отношенията сред Русия и Китай стават стратегически. Това означиха президентите на двете страни Владимир Путин и Си Цзинпин. Китайският водач е на тридневна аудиенция в Москва.
Прочетете още
Според Владимир Путин китайските мирни оферти могат да бъдат добра основа за разрешаване на спора в Украйна.

В заключителната декларация след срещата двамата президенти декларират, че нуклеарна война в никакъв случай не би трябвало да бъде започвана.

Китай към този момент е най-значимият клиент за съветски нефт и природен газ. Путин и Си разискаха опциите за двойно увеличение на доставките на синьо гориво. Русия предлага също китайски компании да засилят наличието си на съветския пазар.

“Обсъдихме един добър план, “Силата на Сибир-2 ” през Монголия, по който ще се доставят 50 милиарда кубични метра газ. Готови сме и да подпомогнем китайския бизнес да размени западните компании, които напуснаха Русия ”, сподели Владимир Путин.

“Отношенията сред Китай и Русия се развиват устойчиво с помощта на общите старания. Политическото доверие сред нашите страни укрепва, общите ползи се умножават, а народите се сближават ”, добави Си Цзипин.

За 10 години от първата аудиенция на китайския държавен глава в Москва комерсиалният стокообмен е повишен два пъти.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР