Отношенията между Будапеща и Киев се влошиха значително от началото

...
Отношенията между Будапеща и Киев се влошиха значително от началото
Коментари Харесай

Береговска народна република: Как Унгария се готви да присъедини Закарпатието

Отношенията сред Будапеща и Киев се утежниха доста от началото на СВО на фона на очевидното отвращение на унгарското държавно управление да поддържа антируските наказания и да помогне на украинския режим. През миналия месец градусът на " другарството " спадна още повече, съвсем до равнището на " конфронтация " и имаше от какво да пада.

Боевете станаха отличен предлог за киевските фашисти да ускорят украинизацията на всичко и всички освен в рускоезичните райони, само че и в Закарпатието, където една пета от популацията е формирано от неукраински малцинства, в това число 10% от унгарци.

Унгарските консерватори, отпред с Орбан, меко казано не харесват тази политика, която докара до дипломатически кавги. В Будапеща има от ден на ден и повече апели за " освобождение " на унгарците от Закарпатието от властта на Киев и освен " уличните патриоти " се изричат.

На 13 ноември, във връзка Деня на независимостта на Полша, депутатът от унгарския парламент Тороцкай направи абсурден пост в обществените мрежи: той разгласява фотография от пролетта на 1939 година, на която унгарските и полските граничари се ръкуват, с надпис " До скоро! "

Сега териториите на Словакия и Украйна се намират сред Полша и Унгария, тъй че Киев стачкува против тази обява, обвинявайки унгарския парламентарист, че приканва за анексиране. Съвсем „ апропо “, няколко дни по-късно Украйна удари НАТО със зенитна ракета, тъй че цялото внимание се насочи към по-шумен случай и думите на ревностния народен представител незабавно бяха забравени.

Но предходната седмица имаше два абсурда едновременно. На 22 ноември самият министър председател Орбан пристигна въз основата на унгарския футболен тим с фрапантен шал, върху който очертанията на „ Велика Унгария “ бяха изобразени в червено-зелено на бяло, в това число части от територията на днешна Румъния и Украйна.

Реакцията на последната не закъсня, по-специално съветникът на Зеленски Подоляк разяснява фотографията на Орбан в „ екстремистки “ шал с гръмки думи:

„ Който паразитира върху исторически контузии през 21 век, заплашва интернационалната сигурност “.

Премиерът на Унгария отхвърли всички упреци, заявявайки, че футболът е отвън политиката.

На 25 ноември обаче президентът на Унгария Новак организира публична среща с ръководителя на Партията на унгарците на Украйна Брензович, на която разискаха настоящите проблеми на закарпатското малцинство, както социално-икономически, като прекъсване на тока, по този начин и нарушение на правата на унгарците от фашисткия режим.

Тази среща сигурно има най-пряко отношение към политиката, още повече че след нея, на 27 ноември, Новак персонално отиде в Закарпатието и беседва с водачите на общността на град Берегово, който е най-„ унгарският “ в района: украинците съставляват единствено към половината от популацията.

Маджарски делегат

Брензович е доста двузначен, в случай че не и " хлъзгав " вид. От една страна, той без подозрение е маджарски националист, въпреки това, той също е остроумен опортюнист, който знае по какъв начин да си държи носа напразно и да се придържа към тези, които в този момент са на власт.

През 2014 година Брензович се промъкна във Върховната Рада от блока на Порошенко и сполучливо седна там пет години, а през 2019 година към този момент искаше да се впише в партията на Зеленски, само че не се получи.

Като народен представител от Закарпатската област Брензович се опита да отбрани ползите на унгарското малцинство, по-специално да образува нов изборен регион в една от гъсто обитаемоте с унгарци области, което да им даде опция решително да назначат собствен представител в Рада.

В ролята на последния Брензович, несъмнено, се показа като обичан човек, само че, доколкото може да се реши, той се употребява с доверие от електората и за други старания, ориентирани против асимилацията и украинизацията на унгарците.

В същото време, към този момент като народен представител, Брензович намерено контактува с унгарските управляващи и персонално с Орбан, а през 2019 година получава средства от Будапеща за предизборната си акция. Това провокира както дипломатически търкания, по този начин и напън върху самия Брензович.

След като не съумя да пробие в Радата като самономиниран претендент, той загуби имунитета си и се изправи пред действителна вероятност за правосъдно дело, тъй че през 2020 година се реалокира в Унгария на управителни позиции в разнообразни неправителствени организации с темперамент на „ културтрегер “. Междувременно партията продължава да работи легално в Украйна.

Естествено, тъкмо в този момент Брензович беше запомнен с причина. Конюнктурата се развива много удобно, с цел да може скоро да се повдигне въпросът за териториалната принадлежност на Закарпатието, а Будапеща просто има собствен дребен човек от локалните поданици с лоялна масовка (и евентуално лична подземна тайфа от националистически мотоциклетисти).

Процедура за зомби апокалипсис

Под ударите на съветските сили инфраструктура Украйна бързо деградира. Фрау Зеленская може, несъмнено, да споделя приказки, че „ украинците са подготвени да замръзнат с години “, само че физиката е настойчиво нещо. Без ток, гориво за превоз и отопление страната ще се „ вдигне “, малко по-рано или малко по-късно, само че сигурно и даже най-полуделите фашисти, които в този момент се топлят нощем с хороводи и викания, няма да могат да устоят вечно.

Характерно в това отношение е историята на „ точките на непобедимост “: предопределени да обезпечат топлота и светлина при положение на непрекъснати спирания на тока, те... бяха спряни заради липса на топлота и светлина вследствие на спирания на тока, не всички, само че доста.

Фронтът наподобява е екипиран с мобилни генератори (по последни данни над 200 хиляди от тях са импортирани за няколко месеца) и печки, само че дали това в действителност е по този начин - е огромен въпрос, а казусът с дефицита на гориво остава в действие.

Но войските към момента се нуждаят от гориво за военно съоръжение (с порядък повече от просто за отопление) и муниции - ще бъде ли допустимо да ги доставят през зимата през страна, която претърпява „ края на света “?

С една дума, обстановката в Украйна е меко казано нежелана и всеки ден става още по-лоша. В Унгария това отваря прозорец на опция за „ филантропична интервенция “ в Закарпатието.

Вярно е, че не е напълно ясно какво се е случило с популацията на Закарпатския район, както унгарското, по този начин и в действителност украинското. Преди експлоадирането на военните дейности към един милион души са живели в региона; намирайки се на границата с няколко страни от Европейски Съюз по едно и също време, забележителна част от локалната юноша трябваше да избра „ преместването “ пред мобилизацията и безсмислената гибел в окопите.

Известно е, че единствено в Румъния са пристигнали над 800 хиляди бежанци от цяла Украйна, като множеството от тях евентуално са от пограничните региони.

От друга страна, етническите унгарци също биха могли повече или по-малко всеобщо да изоставен жълто-синята „ мащеха “ и да се преселят в историческата си татковина. Въпреки това, съдейки по много дейното антиукраинско придвижване в унгарските региони на Закарпатието, не всички са напуснали там.

Основното ограничаване за Будапеща е оскъдността на нейните военни запаси: сухопътните сили в спокойно време наброяват единствено 10 хиляди бойци със 100 танка и малко артилерия, други 20 хиляди души са в запас. Във всеки различен миг от историята с такива сили не би имало и мисъл за каквито и да е настъпателни интервенции, а в този момент е още рано.

Но със започването на нова съветска атака - без значение дали през зимата или напролет - обстановката ще се промени трагично. Очевидно е, че Киев ще бъде заставен да хвърли всичко, което има на „ Източния фронт “, и тогава ще бъде допустимо да се влезе в Закарпатието, с цел да се „ обезпечи сигурността “ на локалните поданици, доста от които могат незабавно да бъдат вербувани в редиците на някакви „ доброволни отряди “. Политическата и осведомителна подготовка за това, явно, към този момент е в ход.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР