Отнемането на шофьорска книжка и спирането на автомобила от движение

...
Отнемането на шофьорска книжка и спирането на автомобила от движение
Коментари Харесай

Отнемането на шофьорски книжки - нарушение на гражданските права или заплаха за пътната безопасност

Отнемането на шофьорска брошура и прекъсването на автомобила от придвижване нарушават правата на жителите - това реши Конституционният съд, откакто омбудсманът нападна текстовете в закона.

“Ние - специалистите, и браншът оценяваме това решение като стъпка обратно в пътната сигурност, тъй като методът “безопасна система” изисква да сътворяваме инфраструктура, която да планува човешката неточност. Много огромна част от този прийом е, когато лидерът е позволил неточност, да бъде осъден, тъй че да си вземе поука и да не я позволява още веднъж. Идеята не е да глобим водача по принцип, а глобявайки го, да му покажем, че е позволил неточност, която не би следвало в бъдеще да повтаря”, сподели в студиото на “Денят започва” Диана Русинова от Европейския институт за пътна сигурност.

Според нея с анулацията на тези законови текстове се е получило “едно мощно десинхронизиране сред изпълнителната, законодателната и правосъдната система”.

“За това ще платим ние - жителите, и това никога не е в интерес на пътната безопасност”, безапелационна беше тя.

Адвокат Христо Копаранов реагира, че въпросните текстовете не са анулирани, а са оповестени за противоконституционни.

“Конституционният съд е решил с много подробни претекстове, че по този метод се лимитират права - правото на свободно напредване, на благосъстоятелност, с цел да се реализира цел, която е друга от посочена в Закона за пътна сигурност - задачата е повишение на събираемостта, тъй като страната в лицето на Национална агенция за приходите по една или друга причина не съумява да събира глобите”, изясни той.

По думите му посредством тези текстове се прави опит да се компенсира недостиг в активността на Приходната организация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР