Отнемането на лиценза се случи през октомври миналата година, когато

...
Отнемането на лиценза се случи през октомври миналата година, когато
Коментари Харесай

МВР с право е отнело лиценза на ”Делта гард”, потвърди съдът

Отнемането на лиценза се случи през октомври предходната година, когато Министерство на вътрешните работи стартира процедурата поради разкритията в следствието на Антикорупционния фонд “Осемте джуджета”. Причината - като съсобственик на “Делта гард” Митко Каратииста бе упрекнат през 2019 година в безчинство, осъществено със мощ или опасност. Законът за частната охраничетелна активност планува 30-дневен период, в който всеки съучастник във компания за сигурност, получил обвиняване в закононарушение от общ темперамент, би трябвало наложително да излезе от нейното ръководство. Това обаче не се е случило.

Каратиста трансферира собствеността си в охранителната компания на Марин Русев в края на месец октомври - няколко дни преди прокуратурата да предяви обвиняването против Димитър Спасов.

Съдът приема, че Спасов е трябвало да приключи присъединяване си в ръководството на охранителната компания сега, в който е бил притеглен като обвинен. Тоест - през 2019 година, пишат от “Дневник”.

Покрай сагата с “Осемте джуджета” и “Делта гард”, която е един от главните герои - охранителната компания, която охранява ресторанта, в който Петьо Петров - Еврото организира срещите си с Илия Златанов, се разбра и за връзката на някогашния вътрешен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Младен Маринов. Припомняме, че някак джипа на асансьорния необут Илия Златанов се оказа в ръцете на Маринов и щерка му Силвия Маринова, която го купува от Кристиян Христов - лицето, на което е преписан и целия бизнес на Златанов след намесата на Пепи Еврото и няколко институции, употребявани за бухалки.

През последните месеци излязоха и други данни, които вършат връзката на Маринов със абсурда “Осемте джуджета” още по дебела. Според информацията сред някогашния силов министър и “Делта гард” има връзка която стана обект на инспекция от страна на ГДБОП. Твърди се, че Маринов и Димитър Спасов - каратиста са били засичани през 2005 година в Несебър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР