Отмина близо месец, откакто беше поставено началото на новия сезон

...
Отмина близо месец, откакто беше поставено началото на новия сезон
Коментари Харесай

В сблъсък на шампионките от Аделаида: Сабаленка сломи Бенчич и е 1/4-финалистка в Мелбърн

Отмина близо месец, откогато беше сложено началото на новия сезон в тениса, като на сцената в WTA Тура не липсват състезателки, даващи поръчка за триумф още в първите седмици от годината. Две такива имена са Арина Сабаленка, която до момента завоюва всичките си 7 дуела за 2023-та, освен това без изгубен сет, и Белинда Бенчич, която пък е тенисистката изиграла най-вече мачове през сезона - 10 на брой, от които завоюва девет, допускайки проваляне само от вездесъщата Ига Швьонтек.

Именно тази им отлична спортна форма спомогна по тази причина двете членки на международния топ 10 да си поделят купите от подготвителните съревнования в Аделаида, като мощните им изяви продължиха и на Откритото състезание на Австралия, с цел да оформят осминафинален конфликт между тях. Битката, която откри програмата за днешния ден на " Rod Laver Arena " и се явяваше първа такава за шампионата сред представителки на челната десетка в класацията на WTA, се разви значително под контрола на беларуската, с което тя за следващ път потвърди, че несъмнено се намира във формата на живота си и заслужи успеха, реализирайки стремглавите 32 уинъра, след час и 27 минути на корта - 7:5 6:2. По този метод международната номер 5 се класира за четвъртфиналната фаза в Мелбърн, където по пътя си към дебютен трофей от Големия шлем ще срещне една всред Дона Векич и 17-годишната сензация Линда Фрухвиртова.

Още в самото начало на дуела напрежението от смисъла на конфликта си сподели думата и Сабаленка самобитно прегоря душевен, откакто позволи цели три двойни неточности в границите на единствено едно подаване и олимпийската шампионка без да се поколебае, осъществя пробив, с цел да се откъсне напред в резултата. Швейцарката избягваше по всякакъв начин надиграването със съперничката си в центъра на корта и доразви задатъка си до 4:2, преди някогашната WTA-1000 шампионка да повиши експанзията в своите ретури и доста скоро паритетът в " Rod Laver Arena " възцари. Оттам насетне нивото в началния удар на Бенчич спадна фрапантно, като тя пласираше първия си сервис в едвам 53 % от случаите, при което сигналната лампа за Сабаленка светна и в последния вероятен миг от дебютния сет тя се поздрави с пробив, откривайки сметката си в срещата.

На старта на втората част успеваемостта в личните геймове за международната номер 10 спадна даже още повече, до момента в който беларуската образно разчиташе на най-хубавите удари в репертоара си и брейкът в актива ѝ не закъсня. Впоследствие Сабаленка остана безупречна във всеки един аспект и нито за момент не сложи преимуществото си под въпрос, като даже съумя да го дублира, с което постави точка на разногласието в срещата и изравни върховото си достижение от Аустрелиън Оупън, класирайки се за етапа на топ 8.

In fine form
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР