Отменят грипната епидемия в област Пазарджик. Промяната влиза в сила

...
Отменят грипната епидемия в област Пазарджик. Промяната влиза в сила
Коментари Харесай

Отменят грипната епидемия в област Пазарджик

Отменят грипната зараза в област Пазарджик. Промяната влиза в действие от през днешния ден, 10 февруари,  оповестиха от Регионалната здравна ревизия.

През последните дни заболеваемостта е под 200 на 10 000 души. Спад на заболелите има и при учениците, като отсъстващите са под 10%.

Заболеваемостта е спаднала от 350 на 193 на 10 хиляди души, заяви шефът на РЗИ-Пазарджик доктор Димитър Савов. Само 9% от учениците не са били на учебно заведение в петък, намалял е и натискът върху лечебните заведения.

„ Цифрите приказват, че имаме едно изкривяване по този начин на заболяемостта, нагледно казано. Показателите, които следим като посещаемост на учениците в учебните заведения – през днешния ден единствено 9% не са на учебно заведение. Преподавателите са под 4%. Към днешна дата заболеваемостта е 193. Нямаме към този момент толкоз огромен напън върху лечебните заведения. Свижданията се връщат. Общо взето с две думи казано – от събота няма да ги имаме тези четири ограничения, които бяхме наложили до 9-ти. “, изясни доктор Савов.

С анулацията ѝ отпадат въведените краткотрайни противоепидемични ограничения. Подновяват се плановите съвещания за бременни дами и деца, както и профилактичните прегледи и имунизациите.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР