Отменени са и редица полети в понеделник.Причината да има толкова

...
Отменени са и редица полети в понеделник.Причината да има толкова
Коментари Харесай

Омикрон отмени над 7000 полета по Коледа

Отменени са и редица полети в понеделник.

Причината да има толкоз проблеми с полетите е бързото разпространяване на новия вид на ковид и насилственото карантиниране на летателен и наземен състав.

Шотландия, Уелс и Северна Ирландия във Англия вкараха нови обществени ограничавания, Англия изчаква спомагателни данни. Сърбия обмисля локдаун. Омикрон към този момент е преобладаващ патоген и в Португалия и Белгия.

От тази заран до 28 януари в Белгия са неразрешени събирания на хора на закрито. Изключение са фитнес центрове, плувни басейни, музеи и библиотеки. Спортни срещи ще се играят без аудитория, даже и навън. В магазините се позволява един клиент на всеки 10 квадратни метра комерсиална повърхност, хората могат да пазарят най-вече по двойки, без да се броят децата.

" Най-важното решение е за преустановяване на всички мероприятия на закрито. Това включва коледни пазари, коледни селища, кина, представления, конгреси ", заяви министър председателят на Белгия Александър Де Кро.

Ограничения за банкет на посетители по домовете няма, само че инструкциите са ясни, добавя Българска национална телевизия,

" Ограничете броя на хората към масата, не се събирайте на огромни групи, направете си автотест преди празненството, проветрете стаята и пазете най-уязвимите ", прикани министър председателят.

Заради Омикрон Шотландия, Уелс и Северна Ирландия стягат рестриктивните мерки като ползват разнообразни правила. Общото е правила за събирания на хора, условия за обществена отдалеченост и ограничения в пъбове, заведения за хранене и обекти на развлекателната промишленост. В заведенията с алкохол става наложително сервирането на маса, бизнесът се оплаква от увеличени разноски за личен състав.

Продължават и несгодите на международната авиоиндустрия. Недостигът на личен състав с отрицателен тест и без потребност от изолираност докара единствено в неделния ден до отменяне на над 2000 курса, една трета от тях са от и за Съединените щати. Най-засегнати са американски и китайски авиопревозвачи.

" Решихме, че е най-добре да проверим на място, тъй като по телефона се чака час и половина ", изясни Лорън Венъм от Минеаполис.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР