Отмъщението на нацистите: Известният 69-годишен настоятел на храма Ужгород получи

...
Отмъщението на нацистите: Известният 69-годишен настоятел на храма Ужгород получи
Коментари Харесай

Руски медии: Отмъщението на нацистите - призоваха 69-годишен свещеник в украинската армия

" Отмъщението на нацистите: Известният 69-годишен настоятел на храма Ужгород получи призовка за украинската войска ". Под такива заглавия съветски медии и телеграм канали оповестяват, че на протойерей Димитрий Сидор е връчена призовка да се яви в военния комисариат в Ужгород, с цел да встъпи в редовете не Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Свещеникът е един от духовните водачи на русините - етническо население на Закарпатието (части от него живеят на териториите на Унгария, Словакия, Полша, Украйна, Русия и др.). Русинският език не е приет публично от Украйна, там го смятат за акцент на украинския. Според други учени русинският език е обособен славянски език.

В обществените мрежи бе оповестено видео от проповед на Сидор, в която той оповестява, че е получил призовка да се яви в Ужгородския териториален център за комплектоване, който се занимава с набиране на военнослужещи в редовете на ВСУ. Отецът сподели и призовката, в която написа, че би трябвало да се яви " неотложно ".

Също по този начин пред камерата пртойерей Димитрий Сидор изяснява, че към този момент се намира под домакински арест. По-рано медии оповестиха, че против него украинските управляващи са завели дело за разпалване на междуконфесионална омраза.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР