Отлюспването беше детската болест на СДС, която той носеше в

...
Отлюспването беше детската болест на СДС, която той носеше в
Коментари Харесай

БСП се превърна във фирмата на Нинова

Отлюспването беше детската болест на Съюз на демократичните сили, която той носеше в себе си още от самото си раждане и от която освен, че не съумя да се излекува, ами я завеща на отрочетата си, подвизаващи се и през днешния ден на българската политическа сцена. Това заболяване сякаш не беше типично за " алената столетница ", само че по всичко проличава, че Корнелия Нинова е съумяла да го внесе на " Позитано " 20...

Изключването и отстраняването с мотив и без мотив на хора, които имат мнение, друго от това на моментния партиен водач, през годините докара десницата до едни жалки и безпомощни ЕООД-та, които съставляват през днешния ден. Българска социалистическа партия като че ли е тръгнала по тези стъпки под " вещото и умно " управление на Корнелия Нинова.

След трите следващи пагубни изборни загуби през предходната година, последното проучване на " Галъп " отпреди няколко дни сподели, че сега социалистическата партия получава доверието на едвам 5,5% от всички гласоподаватели, а това е застрашително покрай 4-процентовата преграда за влизане в Народното събрание. Социолозите регистрират още, че поради слабите изборни резултати през ноември, „ Демократична България” и Българска социалистическа партия бележат " известна " загуба на престиж, нищо че сега са във властта.

Когато при започване на предходната година лидерката на Българска социалистическа партия подгони и изиска изключването на предприемача Георги Гергов, начинанието й получи утвърждение измежду необятната членска маса, тъй като всички доста добре знаеха кой е той. И присъединяване му в престъпната приватизация, и не до такава степен чистите покупко-продажби, и заиграването му с ГЕРБ, и другарството с Бойко Борисов, и лобирането за безпринципно общо ръководство на ляво-дясна коалиция.

С други думи – мястото му не беше в социалистическа партия. Така че изключването му беше възприето безболезнено като се изключи съпротивата на пловдивската организация, на която той беше началник и покровител.

През 2016 година Гергов оказа помощ за избора на Корнелия Нинова за ръководител на партията,

евентуално са имали някакви сделки, евентуално нещо му е дала обещание,

само че почувствала се към този момент мощна, държейки партийните юзди в ръцете си, новата социалистическа лидерка очевидно не счете за нужно да съблюдава каквито и да било сделки. И разумно настрои освен него против себе си, само че и доста други хора, които не бяха съгласни с нейните дейности и способи.

Освен това след разправата с Гергов, този метод за справяне с несъгласните, които бяха обозначени като вътрешнопартийна опозция, се хареса на Нинова и тя реши, че по този метод може да си обезпечи безоблачно властване в партията.

В края на предходната година изненадващо беше поискано изключването от Българска социалистическа партия на Кирил Добрев – човек, който също оказа помощ на Нинова да седне в председателския стол и известно време беше дясната й ръка (въпреки противоречивите моменти в биографията си). Впоследствие обаче Добрев освен се разпалва против нейните дейности и способи на управление, само че през есента на 2020 година се изправи против Нинова в директен дуел за купата " Лидер на Българска социалистическа партия и левицата "!

При неговото изключване към този момент настъпи раздвояване в партията. Част от необятното партийно управление и локалните организации бяха срещу този акт, който

дефинираха като разпра на Нинова с конкурент.

Веднага след гласуването на персонално правилните на председателката членове на Националния съвет, синът на Николай Добрев беше поканен от няколко социалистически структури в страната да стане техен член, т.е. да бъде признат назад в партийните редици, без значение че се погазва уставът. Засега Добрев се въздържа от тази опция.

Апетитът идва с яденето, както се споделя, и Корнелия Нинова продължи поединичното отстрелване на несъгласните с нея. Като в същото време продължава да се огражда с персонално правилни и лоялни партийци, възнаграждавайки ги с постове в партията или в страната – министри, зам.-министри, регионални шефове, шефове на организации и дирекции.

Преди броени дни благодарение на своите хора в Националния съвет тя съумя да в профил от поста му дългогодишния ръководител на най-голямата конструкция – Софийската градска организация на Българска социалистическа партия, Калоян Паргов. Той също беше от хората, съдействали на Нинова да стане ръководител на партията за първи път, само че също разграничил се от нея по-късно. И защото Паргов е и общински консултант, и ръководител на лявата група в Столичния общински съвет, не може толкоз елементарно да бъде пропъден. Затова пък с изфабрикувани и съшити с бели конци обвинявания беше осъден и свален от партийната служба, която заемаше. Този път последва вълна от съпричастност и поддръжка от страна на редови социалисти, изключително от софийската организация, за Калоян Паргов. Което демонстрира, че този

метод на разпра с неуместни за председателката хора

все по-малко се приема в партията.

Паргов е прав, че софийската организация е една от дребното, които Нинова не е овладяла, макар че опита. През лятото на 2020 година той беше преизбарн за ръководител на столичните социалисти със 102 гласа " За ", до момента в който протежето на Нинова – Георги Свиленски, бе подкрепено от 87 души.

Покрай подадената и неприета оставка на Корнелия Нинова при започване на тази година имаше слух, че Паргов може да се кандидатира за най-високия партиен пост. И въпреки той да не разгласи кандидатурата си, черните точки в " досието " му продължиха да се натрупат до... откриването на заветната формула за разпра с него: решението " Анти Паргов " на Националния съвет е взето неприсъствено - на автограф, а обжалването му няма да докара до нищо, както се получи с жалбата на Кирил Добрев.

В момента явен любимец за мястото на Паргов, отпред на Градския съвет на Българска социалистическа партия в София няма. Очевидно по-важното е било да се в профил Калоян Паргов. Но е ясно, че лидерката на Българска социалистическа партия ще се опита да пробута собствен човек, с цел да може на локалните избори през 2023-та

по този начин да дърпа конците и на тази конструкция,

че за кандидат-кмет на София да бъде повдигнат някои от нейните заслужили пудели.

Две неща вършат усещане: първо - Нинова отстранява хора, които са помогнали за избора й през 2016 година, и второ - разчистването на сметките е еднопосочно, без на " жертвите " да им е дадена опция за отбрана, без да бъдат изслушани и без предложенията за санкции да са обсъждани от който и да било.

По всичко наподобява, че Корнелия Нинова, която сега с изключение на водач на Българска социалистическа партия е и вицепремиер и стопански министър в съдружното държавно управление, се усеща мощна и безнаказана, и няма да спре с партийните чистки. Вероятно скоро ред ще пристигна и на младия правист Крум Зарков, който събра храброст да предяви рекламация към председателския пост в Столетницата. След това той беше изцяло пренебрегнат и изолиран от партийното управление.

В момента Зарков, дружно с евродепутата Петър Витанов и кмета на Перник Станислав Владимиров, които също се изявяват като съперници на Нинова, се занимават с „ апостолска” активност – те обикалят структурите на Българска социалистическа партия в страната и беседват с партийните членове за протичащото се в партията и за нейното бъдеще, като се стремят да привлекат повече младежи в тези полемики. Нещо като подготовка на „ революция” от вътрешната страна. Това надали се харесва на Нинова, тъй че опитът за саморазправата с тази тройка дава обещание много страсти...
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР