Отломките от метеора, който прелетя в небето над България, може

...
Отломките от метеора, който прелетя в небето над България, може
Коментари Харесай

В ТЪРСЕНЕ НА ОТЛОМКИ ОТ МЕТЕОРА: Следотърсачи обикалят Северозападна България

Отломките от метеора, който прелетя в небето над България, може да се окажат доста скъпи за колекционерите. Търсачите на самородно злато и астероиди обаче считат, че ще бъде мъчно да се открият такива, до момента в който не бъде конкретизирана местоположението, на която е паднал галактическия обект. Има и възможност той да е изгорен изцяло още в небето и от него да не е останала никаква диря.

„ За да се види тази светлина от Асеновград до Северозападна България, значи това е било доста високо горе в атмосферата”, счита Кирил Стаменов, ръководител на Българската асоциация на търсачите на самородно злато и астероиди.

Въпреки това запалянковци към този момент му се обадили, че потеглят на експедиция. Той отказал да ги придружи, само че носи за всеки случай в раницата апарат, който би му помогнало да разграничи галактически от земен камък. Основният апарат обаче е металдетекторът.

„ Трите типа, които падат на земята, са каменен, желязно –каменен и чисто стоманен. И за трите типа главният фактор, който е към 90 и нещо % е желязото вътре”, изясни Стаменов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР