Отлична оценка получи 25-ия български военномедицински екип в Мали, съобщиха

...
Отлична оценка получи 25-ия български военномедицински екип в Мали, съобщиха
Коментари Харесай

Признание и отлична оценка за нашия 25-ти контингент в Мали

Отлична оценка получи 25-ия български военномедицински екип в Мали , оповестиха от Военномедицинска академия.

В африканската страна те предадоха " щафетата " на свои сътрудници, които в идващите 4 месеца ще подсигуряват задачата на Европейския съюз за образование на силите за сигурност в малийската столица Бамако.

За пръв път ми се случва целият екип изяви предпочитание задачата да бъде удължена , съобщи доцент доктор Димо Димов, д.м., заместник-началник на ВМА по войсковото здравно обезпечаване.

" Това за мен е голям отзив за това, че вие сте съумели да се сплотите като екип и сред вас не е имало проблеми от никакво естество . Отзивите, които получихме за осъществяването на вашите отговорности като български военнослужещи зад граница, са отлични ", сподели доктор Димов.

Ситуацията е извънредно динамична и поради пандемията от COVID-19 , призна той.

По думите му българският контингент е вдигнал високо летвата във връзка с признанието на българските контингенти.

В отговор ръководителят на българския екип лейтенант доктор Петко Гинев съобщи: " Екипът ни е като семейство и това не се преподава в университета или в учебно заведение. Всеки го носи в себе си. Относно служебните ни отговорности беше предизвикателство и премеждие ", съобщи той.

" Най-голямата премия за нас беше това, че цялата база излезе, с цел да ни изпрати. Вълнението беше извънредно огромно ", описа и старшина Мая Димитрова , за която това е трета задача .

Припомняме, бе изпратен на 5 март 2021 година

отпътува за африканската страна на 18 февруари 2020 година

отпътува за Мали на 25 октомври 2019 година

отпътува за Мали на 11 март 2019 година

.

На 14 април 2018 година бе от военни медици в Мали.

За първи път екип на ВМА се включва в Мисията на Европейския съюз за образование на през 2013 година

Със своите 1 240 000 km² Мали е една от най-големите страни в Африка и е на 24-то място в света по повърхност. Страната няма изход на море. Общата дължина на границите е 7 243 km. Столица на Мали е град Бамако.

Мали се смята за наследница на Малийската империя, само че до 1960 година е била позната като Френски Судан. Според организацията Freedom House страната е измежду най-демократичните в Африка и се дава огромна независимост на медиите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР