Отличие в категория “Най-добър проект с обществено значение 2023 получи

...
Отличие в категория “Най-добър проект с обществено значение 2023 получи
Коментари Харесай

Пловдивска болница с награда за проект с обществено значение

Отличие в категория “Най-добър план с публично значение 2023 ” получи УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД - Пловдив с плана си за Многоетажния паркинг с хеликоптерна площадка. Награждаването бе по време на публична гала в

София, като част от годишните награди за Луксозно Строителство, Архитектура и Дизайн LUXURY PROPERTY AWARDS 2023.

Златната статуетка бе призната от ръководителя на Съвета на шефовете на лечебното заведение доцент Иван Соколов.

“Благодарим за признанието и вниманието. Проектът за Многоетажния паркинг с хеликоптерна площадка е един от няколкото огромни плана на УМБАЛ “Свети Георги ” Пловдив, в които влага с концепция за по-качествено и дейно лекуване за своите пациенти, идващи от цялата страна. В началото на тази година направихме първа копка, а през днешния ден, девет месеца по-късно, градежът върви безпроблемно и с бързи обороти. Благодарим и на всески един, който взе участие в основаването на концепцията и нейното осъществяване ”, сподели доцент Соколов.

Многоетажният паркинг с хеликоптерна площадка се намира на бул. Пещерско шосе 66. Ситуиран е на мястото на някогашния длъжностен паркинг, тъй че да има директен достъп сред многоетажния паркинг и постройката на болничното заведение, изключително за превозването на пациенти от нея до отделението за Спешна помощ.

Строежът е с разгърната повърхност 20 402 кв, м. Той ще включва 603 паркоместа, от които 61 ще са предопределени за хора с увреждания.

Изграждането на многоетажния паркинг ще спомогне за облекчение личния състав и посетителите на лечебното заведение, които се усилват с плановото пребазиране на клиники на болничното заведение в базата на бул. Пещерско шосе 66 от базата на някогашната “Държавна болница ” на бул. Васил Априлов. Процесът на преместването започва поетапно преди няколко години и ще навлезе в решителна фаза с довършването на новия диагностично-лечебен корпус за педиатрични и онкологични специалности.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР