Отлагат за януари делото срещу помагачите от ЦалапицаПредстои връщане на

...
Отлагат за януари делото срещу помагачите от ЦалапицаПредстои връщане на
Коментари Харесай

Съдът решава за вината на близнаците, когато разпита Бизюрев

Отлагат за януари делото против помагачите от Цалапица
Предстои връщане на хванатия в Дания

Каква тъкмо е виновността на 19-годишните близнаци Борислав и Валентин Динкови за прикриването на следите на килъра Рангел Бизюрев от пловдивското село Цалапица. Това Районният съд в Пловдив ще може да дефинира единствено след разпита на самия Бизюрев, който от няколко дни е хванат в Дания.

Днес в Пловдив бе разпоредителното съвещание по делото против близнаците и в случай че Бизюров още бе в неопределеност, процесът можеше да завърши единствено за ден. Динкови се признаха за отговорни в укривателство и желаеха кратко правосъдно разследване, с цел да получат с една трета по-ниска присъда. Съдът одобри, само че прокурорът по делото Димитър Костов изиска разпит на Бизюрев като очевидец, след връщането му от Дания като обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Близнаците са упрекнати, че са му помагали да скрие тялото под купчина от строителни материали.

“Не знаем какво ще каже Рангел и не трябва да гадем ”, изясни прокурор Костов. Съдът одобри причините му и отсрочи процеса за 25 януари, а в случай че до тогава Бизюрев не в България, най-вероятно ще има ново отсрочване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР