Отлъченият от Възраждане депутат Николай Дренчев коментира причините, довели до

...
Отлъченият от Възраждане депутат Николай Дренчев коментира причините, довели до
Коментари Харесай

Дренчев: Парламентарната група на „Възраждане“ е имала групово занятие с психиатър

Отлъченият от " Възраждане " народен представител Николай Дренчев разяснява аргументите, довели до решението на партията.  Освен него бяха изключени още няколко народни представители.

" Изключени сме тъй като сме предложили общински съветници, които са дали своят вот за ръководителя на Столичния общински съвет. Това е формалният претекст. Две седмици ние се оправдавахме, че не сме подкрепили ПП-ДБ. Тук във вашето студио ръководителят Костадин Костадинов сподели, че сме били изключени тъй като сме подкрепили ГЕРБ ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Разговорите протекоха много мълниеносно. Знаете, в четвъртък вечерта свърши съвещанието на СОС. Рано сутринта в петък зная, че е имало едно изключително среднощно събиране в общежитието на Народното събрание, където са заседавали депутатите, които не са от София, и са решили да изключат софийските депутати от парламентарната група. И в 8,15 ч. сутринта го направиха. Процесът при номиниране и одобрение е извънредно дълъг. Последната дума има Костадин Костадинов. В някаква степен може да се каже, че аз съм застанал зад кандидатурата на Красимир Гълъбов - един авиоинженер, който го познавам като извънредно акуратен и деликатен към детайла и смятам, че той ще бъде един добър общински консултант. В идващите четири години с делата си той ще покаже, че аз съм бил прав.

Съгласно нашия правилник локалните организации имаха свободата да вземат решение сами какво и по какъв начин да вършат. Коментирали сме обстановката в София в границите на тези тримесечни инфарктни договаряния - всевъзможни вариации, които се извъртяха. Но не съм давал аз инструкции по какъв начин да се гласоподава. Това е било нещо, което е трябвало да взема решение групата с болшинство. Групата,която е водена от Диян Николов ", уточни Дренчев.

" Иван Алексиев след скандал с Костадин Костадинов, не знам какво са си говорили, само че в последна сметка той беше изрично отритнат от " Възраждане. Даже се заведе някакво дело против него, което беше неуместно и не можеше да се завоюва - по тази причина, че се е отказал от Народното събрание. Алексиев беше идващ след Диян Николов в листата за Народното събрание. Когато Николов отиде в СОС, тогава Алексиев би трябвало да влезе в Народното събрание. Но той избра да влезе в Общинския съвет. Заради това той беше разгласен за изменник. Формално се сподели, че откакто се отхвърля от огромна заплата в Народното събрание, отива на дребна заплата в СОС, което означавало че отива там да краде. Оттам стартира абсурдът. А това е двоен стандарт, тъй като Диан Николов направи безусловно същото. Отказа се от огромна заплата в Народното събрание, с цел да отиде на дребна в СОС, само че за него не споделиха, че отива да краде, а че отива да избави България ", изясни още самостоятелният към този момент народен представител.

" Костадин Костадинов когато беше ваш посетител сподели, че след тези изключвания  настъпило огромно облекчение в партията. Нищо сходно. Даже през днешния ден са имали групово занимание с психиатър парламентарната група на " Възраждане ". Той е имал две задания. Едната е, била да успокои самите хора, а пък до момента в който ги успокоява, да ги калиброва, да види кои са идващите врагове с партиен билет. Така че аз виждам едни извънредно напрегнати хора. Срещата с психиатъра е била в клуба на " Възраждане " на " Славейков ". Парламентарната група е била привикана. По време на парламентарния надзор в зала са били единствено депутатите, които са имали въпроси към съответните министри. А всички останали са били на психиатър, на това събитие. Виждам една чудовищна атмосфера ", описа Дренчев.

" Костадин Костадинов щеше да е един ютюбър във Варна, в случай че зад него не седяха хората на " Възраждане ". Защото хиляди хора са работили за облика на Костадин Костадинов. Работили са във фейсбук, работили са по избори, работили са гратис, безкористно в продължение на доста години. Аз съм от основаването на партията, от първия ден и не считам, че тази партия е единствено Костадин Костадинов ", безапелационен бе той.

Запитан дали са русофилска партия, той отговори: " Бил съм учредителен секретар, отговарял съм за финансите на партията, когато нямаше дотация и всичко е било на доброволни начала, на мускули. Обвиненията, че " Възраждане " е русофилска партия не дават отговор на истината във връзка с нашите програмни документи. В един миг се получи по този начин, че някои лица като доктор Костадинов и някои други, чисто медийно залитат по желанието да вземат русофилския избор, и оттова потегля тази заигравка, само че тя е по-скоро медийна и повърхностна. 1000 на 100 не се финансира от Русия и няма никакви такива връзки. Доколко е откровен Костадин Костадинов не мога да ви кажа. Мога да ви кажа това, което написа в документите на " Възраждане " и което аз споделям - това е, че Русия, както и Съединени американски щати са велики сили, ние би трябвало да се отнасяме с почитание към тях, да се учим от това, което те вършат и първото, което би трябвало да се научим, е да се отнасяме с почитание към личните си ползи. Тоест, първо гледаме България, а след това всевъзможни други, в това число и Русия. Получаваме в този момент към 3 милиона дотация, само че първите хора, които сътвориха " Възраждане ", освен работеха, само че си и плащаха. Всички ние вярвахме, че спасяваме родината и ще създадем нещо ново, друго. Сега към този момент нещата са по-различни малко, тъй като към този момент може да се заплати всяко нещо. Като рейсове, хора, сандвичи, сътрудници, пиари, медийни участия ", разкри Дренчев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР