Откриването на музея - зала на славата на Христо Стоичков

...
Откриването на музея - зала на славата на Христо Стоичков
Коментари Харесай

Стоичков събра президенти и спортни легенди, но в пълно мълчание за позора в БФС

Откриването на музея - " зала на славата " на Христо Стоичков събра на едно място президенти, политици, олимпийски медалисти и доста от футболистите от златния тим на България от 1994.

Големите отсъстващи обаче бяха Боби Михайлов, Йордан Лечков и Емил Костадинов - ръководителя и членовете на Изпълкома на БФС, поради които единствено ден по-рано София беше обхваната от тежки митинги и конфликти на полиция и почитатели.

Продължаващият отвод от вдишване на отговорност и скандалните им изяви преди мача България - Унгария бяха единствената тематика, по която Стоичков не пожела да спомене нито дума, без значение от това, че единствено часове по-рано по улиците на София имаше палежи и побоища.

Носителят на " Златна топка " беше избрал от паметното класиране за Световното състезание по футбол в Съединени американски щати - за събитието. Това стана мотив и за него, и за Красимир Балъков да откажат да приказват за настоящия скандал.

" Моля да ни питате на следващия ден или всеки различен ден, само че не през днешния ден. Тази дата няма да се помрачи в никакъв случай. Тя е паметна дата и ще остане во веки веков ", сподели Балъков.

Пред медиите застана единствено един от настоящите членове на Изпълкома - някогашният футболист Веселин Балевски, който е някогашен член на БФС от 1993-2009 и още веднъж се върна на противоречивия конгрес през 2021 година

" Няма резултати, значи някой има виновност. Може би би трябвало нов екип, ново управление ", сподели той.

Бившият вратар на националите Пламен Николов дефинира като " непростимо, неприятно, гадно ".

На въпроса дали управлението на БФС би трябвало да подаде оставка, Николов отговори:

" То е ясно, нещата са тръгнали в една посока ".

" Това не би трябвало да се случва на никое място и в никакъв случай, футболът е за хората да бъдат щастливи ", сподели Радостин Кишишев, също част от огромното потомство на четвъртите в света през 1994.

Бившият президент на футболния " Нефтохимик " Христо Порточанов обаче трансферира виновността за безредиците върху почитателите и разгласи, че не виждал причина за оставки.

" Ако това са почитатели, значи ние сме завършили като страна. Постресаващо, дрогирани наркомани. Как с павета, факли и коктейли Молотов са пристигнали да бият служители на реда? Не всички, само че тези, които вършиха вандалщините, не бяха естествени ", сподели той.

Най-откровен беше някогашният национал Цанко Цветанов:

" Настоящето не ни радва, тъй като актуалните футболисти нямат това равнище, което ние сме имали преди време за жалост. Може да се обидят, само че това е реалност. Терени няма, инфраструктурата е трагична, тотално сме изостанали от останалия свят, това е равнището на нашата страна ", сподели той.

На събитието беше президентът Румен Радев, който приключи речта си със завоалирано обръщение към БФС: " Трябва да имат сърце за България и отговорност за играчите и почитателите ".

" Всички да носят отговорност, не може в тези времена управлението на футболната федерация да се крие. Трябва да се излезе и да се носи отговорност ", беше коментарът на Росен Плевнелиев, който също бе поканен от Стоичков.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР