Откритият във Винпром Карнобат нелегален спиртопровод, от който според Агенция

...
Откритият във Винпром Карнобат нелегален спиртопровод, от който според Агенция
Коментари Харесай

Винпром Карнобат: Спиртопровод за нелегален алкохол ли? Не, кран за профилактика

Откритият във „ Винпром Карнобат ” незаконен спиртопровод, от който съгласно Агенция Митници може да тече алкохол, без да се заплаща данък за него, бил за профилактика на оборудванията. 
 Спирт бяга от данък по специфична тръба от складовете на Винпром Карнобат  Агенция Митници запечата данъчни хранилища на Миню Стайков в региона на Карнобат
Това твърди административният шеф на предприятието Йовко Йовков, съгласно който кранът е инсталиран преди няколко години. Планът за това по какъв начин да наподобява заводът е утвърден от Агенция „ Митници ” и въз основа на него е бил публикуван лиценз за работа на данъчния склад през 2011 година, изясни Йовков. Той добави, че всяка година се организира мониторинг от организацията, който продължава по към три месеца.

„ Кранът не е съществувал и не е давано позволение за неговото монтиране. Защо е открит в този момент, а не преди години, е различен въпрос, коментира  шефът на Митница-Бургас Валери Стефанов.

Ще бъде изработен следствен опит, който да покаже дали през крана може да тече алкохол. Ако се окаже, че е по този начин, количеството течност може да цялостни по един камион на час, разяснява от своя страна ръководителят на комисията за битка с контрабандата в Народно събрание Емил Димитров-Ревизоро. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР