Откритите фалшиви пари при акцията на полицията и прокуратурата не

...
Откритите фалшиви пари при акцията на полицията и прокуратурата не
Коментари Харесай

Пуснаха печатарите с мярка за неотклонение подписка

Откритите подправени пари при акцията на полицията и прокуратурата не били предопределени за незаконни действия, а за атрибут за сватби и кръщенета.

Такава теза изложиха бранителите на мъжа и дамата, упрекнати в печатането на подправени пари в постройката на висше учебно заведение. Според юристите откритата печатарска машина била създадена през 1987 година и механически не можела да печата имитации.

Съдът пусна арестуваните с мярка за неотклонение подписка. Основната причина - липсват задоволително доказателства, че конфискуваните банкноти са подправени парични знаци.

По време на съвещанието през днешния ден съдът сподели, че е показан контракт за наем, който демонстрира, че Висшето транспортно учебно заведение е отдало чартърен помещението на печатницата.

Двамата печатари бяха арестувани при започване на седмицата при акция на прокуратурата, ГДБОП и Столична дирекция на вътрешните работи по сигнал за печатница за подправени пари в постройка на висше учебно заведение. При осъществени претърсвания бяха открити 4 милиона подправени $ и над 3 милиона евро. Според полицията двамата арестувани са част от огромна скица за трафик на подправени пари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР