Откритието, че картофите ви са покълнали, когато сте в средата

...
Откритието, че картофите ви са покълнали, когато сте в средата
Коментари Харесай

Безопасно ли е да се консумират покълнали картофи?

Откритието, че картофите ви са покълнали, когато сте в средата на подготвяне на вечерята, е разочароващо. Трябва ли да тичаш до магазина за още? Трябва ли да ги ядете по този начин или не? Трябва ли просто да се откажете и да поръчате пица?

Безопасно ли е да се яде?

Добрата вест е, че картофите са безвредни за ястие, даже и откакто са покълнали, стига да са към момента твърди на досег и да не наподобяват прекомерно набръчкани. Повечето от питателните субстанции са към момента непокътнати в твърдия покълнал картоф. Можете просто да премахнете кълновете от него и да продължите с рецептата си. Няма потребност да променяте проектите си за вечеря.

Като картоф той трансформира нишестето в захар, с цел да зареди новото картофено растение, което ще пораства от излизащите кълнове. В началото на този развой може да откриете меки петна към кълнове. Просто премахнете кълновете и всевъзможни меки петна.

Кога не би трябвало да ги ядете?

С напредването на процеса на поникване картофите стартират да се свиват, защото от ден на ден и повече нишесте се трансформира в захар и се употребява за развъждане на кълнове. Набръчкан, напукан, покълнал, картофът ще загуби повече хранителни субстанции и няма да е доста апетитен. В последна сметка вашите предписания няма да станат едни и същи, тъй че най-добре е да не употребявате картофите си, в случай че са в този тип.

Токсините

 могат ли да се употребяват покълнали картофи

Соланин и други гликоалкалоиди участват в картофените растения, както и кълновете на картофения клубен. И двете са токсични за хората и могат да доведат до главоболие, повръщане и други храносмилателни проблеми. Ето за какво би трябвало да премахнете кълновете преди да ядете картофите.

Соланинът е съсредоточен в кълновете и кожата, само че не и в останалата част от картофите. Докато ги премахвате, надали ще почувствате неговите последствия. Ако картофите ви имат зелена обелка, уверете се, че сте я премахнали преди да ги изядете.

Как да предпазим картофите от поникване

Постоянно ли намирате покълнали картофи в килера си? Важно е да съхранявате картофите си на хладно, изсъхнало и мрачно място, в случай че ще ги съхранявате дълго време и да ги държите надалеч от лук (което ще ги накара да поникнат по-бързо).

Производителите на картофи постоянно третират картофите си по разнообразни способи, с цел да ги предпазят от покълване, само че в случай че купувате органични картофи или отглеждате свои лични, може да се нуждаете от няколко съвета и трика, с цел да ги създадат по-дълготрайни.

Следвайте тези елементарни оферти за предпазване, с цел да удължите периода на предпазване на картофите Ви до седмици (или даже месеци):

Домашните картофи би трябвало да бъдат изсушени навън, преди да са подобаващи за дълготрайно предпазване. Ако пропуснете тази елементарна, само че значима стъпка, те няма да запазят толкоз дълго, колкото ви се желае.

И въпреки да наподобява явно, развалените картофи също няма да се запазят добре. Съхранявайте картофите с положително качество и по-малко евентуално е да се скапват или да поникнат прибързано.

Освен това няма да съсипят и здравите картофи към себе си. И наложително ги съхранявайте на мрачно и хладно място, тъй като в противоположен случай може да не устоят и седмица.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР