Открити са и са иззети 1500 литра дизелово гориво, складирано

...
Открити са и са иззети 1500 литра дизелово гориво, складирано
Коментари Харесай

Започна Се! Незаконна Бензиностанция До София! Ето Кои Трябва Да Се Готвят!

Открити са и са конфискувани 1500 литра дизелово гориво, складирано в цистерна, железни варели и пластмасови туби.

Бензиностанцията е работила като противозаконна и на нея е осъществявана продажба на гориво в пластмасови туби с друга съдържимост, без данъчна регистрация и разрешителни за осъществяваната активност с горива. По случая е формирана инспекция и са формирани протоколи по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи.

Разследването продължава.

29 акта за открити административни нарушавания са формирани при извършена профилирана интервенция за противопоставяне на незаконните практики при вноса, складирането и дистрибуция на горива, оповестиха в това време от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. От 26 до 28 февруари 2019 година са осъществени сложни инспекции на 39 бензиностанции, разположени на територията на 9 области в страната. Констатирани са голям брой нарушавания - проблеми със средствата за премерване, нарушавания на данъчното законодателство и на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност.

Освен актовете са формирани 6 протокола за наложително наставление и са дадени 11 писмени разпоредби. От приходната организация е запечатан 1 обект, а други 6 следва да бъдат запечатани. Три бензиноколонки, които мерят в ущърб на клиента, са запечатани от Метрологичната организация, която прави и разбор на взетите проби за определяне на качеството на популяризираните горива.

Засиленият надзор ще продължи и през идващите месеци, като с изключение на плануваните всеобщи инспекции на обекти за предпазване и разпространяване на енергийни артикули, като мярка за противопоставяне на незаконните практики и сивия бранш в сектора, Междуведомственият координационен център основава единна база данни за всички търговски обекти и опериращи търговски сдружения в бранша.

От началото на годината, под управлението на Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата на ГДБОП, чиновници на Вътрешното министерство, Националната организация за приходите, Държавната организация за метрологичен и механически контрол и Агенция " Митници " реализират засилен надзор при вноса, складирането и последващата дистрибуция на горива.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР