Открита тренировка. Снимка: Искра.бг При огромен интерес премина откритата тренировка по

...
Открита тренировка. Снимка: Искра.бг
При огромен интерес премина откритата тренировка по
Коментари Харесай

Огромен интерес към откритата тренировка по борба в Бургас на световноизвестния Иван Иванов

Открита подготовка. Снимка: Искра.бг

При голям интерес мина откритата подготовка по битка в Бургас , водена то световноизвестния играч и треньор в класическия жанр Иван Иванов . От години той практикува в Съединените американски щати. Бил е и в Американската федерация по битка, както и началник на олимпийския тим на Съединени американски щати

Днес Иван Иванов дойде в Бургас , с цел да организира открита подготовка в зала „ Бойчо Брънзов “ с възпитаници от Спортното учебно заведение „ Юрий Гагарин “. Десетки млади състезатели се включиха в демонстрацията, която мина под бурните овации на публиката , изпълнила залата. 

Иван Иванов стартира тренировката с извършения за загряване, като изясни, че част от тях са подобаващи и за доста дребни деца, даже 5-годишни . Именно на тази възраст в Съединени американски щати малчуганите стартират да упражняват битка. Пред публицисти Иванов акцентира, че имат даже и деца на 4 години. Самият той е почнал на 12-годишна възраст, само че съгласно него не би трябвало да се чака толкоз дълго. 

Иванов е откривател на системата „ Суплес “ . Освен това негова е и световноизвестната „ Bulgarian Bag “ , с която се вършат разнообразни извършения от състезателите по целия свят. Тя участва във всички огромни фитнес зали. 

Именитият герой, който е притежател на международната купа в класическия жанр в неговата категория, както и на пояса „ Никола Петров “ , описа пред публицисти, че „ Bulgarian Bag “ е един обикновен апарат, само че упражненията на него могат да бъдат както обикновени, по този начин и доста по-различни. 

„ След като имат добър ресурс от такива извършения треньорите и състезателите могат сами да структурират подготовка с избрана цел. Аз сътворих системата „ Суплес “ и особено „ Bulgarian Bag “, с цел да ми бъде потребна в моя жанр на работа. Треньор съм по класическа битка и упражнявам и свободна битка, и различен американски жанр битка, и съм структурирал такива извършения, които ми оказват помощ „, изясни той пред публицисти. 

Иванов изясни, че „ Bulgarian Bag “ е по-лек от щангите , да вземем за пример, то има доста разновидности на ротации и отскоци . И добави:

„ Наблягаме на динамични клекове и разновидности от отскоци, които натоварват доста повече краката. Както и захватът – упражненията, които имитират хватки от битката. Те са много по-сложни и би трябвало малко повече пояснение и процедура. В самата периодизация на самия проект на работа, „ Bulgarian Bag “ е по-подходяща стратегия, когато търсим пикова форма на състезателите. Тогава изолираме щангите и машините. “

Световноизвестният играч акцентира, че с този способ могат да се вършат извършения, които да не провокират контузии у състезателите

„ Тренировките се трансформират. Неща, които сме ги правили преди 50-60 години се променят. От моя опит мога да приказвам, че треньорите постоянно би трябвало да се обновяват, с цел да можем по-бързо да доставим състезателите на задачата “ , уточни още той. 

И други спортни уреди и нововъведения, дело на Иван Иванов, се употребяват необятно освен в битката, само че и от ММА борците, както и в джудото, и в доста други спортове

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР