Открит урок на тема Климатичните промени и нашата отговорност“ изнесоха

...
Открит урок на тема Климатичните промени и нашата отговорност“ изнесоха
Коментари Харесай

Еколози изнесоха открит урок за климатичните промени

Открит урок на тематика „ Климатичните промени и нашата отговорност “ изнесоха чиновници на дирекция „ Екология и запазване на околната среда “ към Община Варна пред възпитаници от осми и девети клас на Професионалната гимназия „ Компютърно моделиране и компютърни системи “.

По време на срещата, отдадена на Световния ден на климата, специалистите показаха информация за антропогенните фактори, които въздействат на климата, последствията от тях и ограниченията за справяне с рецесията, подхванати от Европейския съюз. Учениците ревизираха знанията си по тематиката посредством викторина, като всеки клас получи грамота за присъединяване. 

Това е поредна самодейност, проведена от дирекция Екология и запазване на околната среда“. По мотив „Европейския ден на морето в моята страна“ на Европейска комисия бяха организираха още две събития. На 13-ти май бе почистена плажната линия на Офицерския плаж, в което се включиха младежи от доброволческата организация „ Graffiti Removal Varna “. В края на април гимназисти посетиха Аквариума, където беше изнесена лекция на тематика „ Биоразнообразието в Черно море и измененията в екосистемата под въздействието на антропогенни и климатични фактори “. Събитието бе проведено взаимно с Аквариум – Варна към Института по рибни запаси, а задачата бе повишение на знанията и възстановяване на екологичната просвета на младото потомство за запазване на морето и неговото крайбрежие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР