Открихме учебната година във Военна академия Георги Стойков Раковски вчера.Споделих,

...
Открихме учебната година във Военна академия Георги Стойков Раковски вчера.Споделих,
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Оптимизираме ключови процеси в отбраната срещу пропаганда и когнитивно въздействие

" Открихме образователната година във Военна академия " Георги Стойков Раковски " през вчерашния ден.Споделих, че съм признателен за опцията да изнеса първата лекция за новата академична година.Цялата лекция можете да прочете на уеб страницата на министерството shorturl.at/akwDZ.А ето и един значителен акцент от това, което следва в моята работа до края на годината.За да се оправим със актуалните провокации, дружно с моя екип сме решени в идващите няколко месеца да създадем Стратегически обзор на отбранителната политика.Целта ни е да приспособяваме тази политика, като прегледаме и усъвършенстваме редица основни процеси ". Това написа във Facebook военният министър проф. Тодор Тагарев.

" До края на годината ще фокусираме вниманието си върху следните съществени въпроси: набиране, развиване, задържане, освобождение и обществена акомодация на персоналния състав; развиване на качествата за обезпечаване от страна-домакин; създаване на резистентност на защитата в осведомителното пространство против дезинформация, агитация и когнитивно въздействие; качества за киберотбрана; привличане на предприятията от българската отбранително-технологична и индустриална база за създаване и развиване на способности; нововъведения, научноизследователска и развойна активност и национално позициониране в европейската и евроатлантическа отбранителна софтуерна и индустриална база; конструкция, бройка, дислокация, командване и ръководство на Въоръжените сили; военновременни задания на обществени и частни организации; и други ", споделя още министър Тагарев.

" Всичко това ще ни даде нужната основа за най-ефективно създаване и развиване на отбранителните качества и ще ни разреши да реализираме предпочитаните цели на управническата стратегия на държавното управление в бранш " Отбрана ", се споделя още в известието на проф. Тагарев.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР