Открихме най-ефикасното средство против безсмислени диети - представяме ви тези

...
Открихме най-ефикасното средство против безсмислени диети - представяме ви тези
Коментари Харесай

Сиропирани тортички с крем

Открихме най-ефикасното средство срещу безсмислени диети - представяме ви тези чудесни сиропирани тортички с крем

Необходими Продукти

За блата


● яйца - 7 бр.
● ванилия - 1 бр.
● бакпулвер - 1 бр.
● брашно - 12 с.л.
● захар - 9 с.л. кристална

За крема


● пудинг - 1/2 пакетче нишесте ванилия
● прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
● краве масло - 30 г
● захар - 5 с.л. кристална
● есенция ром - няколко капки

За сиропа


● захар - 1 и 1/2 ч.ч. кристална
● вода - 5 ч.ч.
● есенция ром - няколко капки

Допълнително


● течна сметана - 200 мл сладкарска
● млечен шоколад - 100 г
● масло - 1 с.л.
● прясно мляко - 1 с.л.
● сладкарска сметана - спрей
● какао

Начин на подготвяне

Приготвяме блата, като разрушаваме яйцата и захарта, до момента в който станат на бухнал крем. Внимателно прибавяме ванилията, бакпулвер и брашно, последователно - лъжица по лъжица да получим тесто с консистенция като пандишпанено.

Изсипваме тестото в огромна квадратна тава на фурната, покрита с хартия за печене, и изпичаме блата на 180 градуса до подготвеност.

Сиропа подготвяме, като карамелизираме захарта (1 и 1/2 ч.ч.) и когато е подготвена, наливаме деликатно топла вода (5 ч.ч.). Сместа доста пръска и внимаваме. Сваряваме карамелен сироп. Ароматизираме с няколко капки течна есенция ром и оставяме сиропа да се охлажда.

Приготвяме крема, като в прясно мляко слагаме захар (5 с.л.) и когато заври, наливаме разтвореното нишесте в прясно мляко (1/2 ч.ч.). Разбъркваме и сваряваме крем.

Дръпваме от котлона и прибавяме краве масло (30 г) и есенция ром няколко капки. Разбъркваме от време на време, до момента в който се охлади кремът.

Течната сладкарска сметана разрушаваме с миксер до втвърдяване. Смесваме охладения крем и разрушената сметана хомогенно.

Шоколада начупваме на късчета. Слагаме в тенджерка, смесваме с прясно мляко 1 с.л. и малко краве масло (1 с.л.). Разтапяме на водна баня. Дръпваме от котлона и охлаждаме. Прибавяме към крема от пудинг и сметана и разбъркваме.

Изпечения блат нарязваме на дълги ленти (6 бр.). Запазваме три от лентите цели, а другите нарязваме на късчета. Сиропираме с охладения карамелена сироп по този начин, както са в тавата.

Приготвяме една или две форми, в които ще подредим тортичките. Запазените дълги ленти блат слагаме деликатно от вътрешната страна по стените на формите.

Вътре във формите подреждаме слой от парченцата блат. Сипваме крем и още веднъж късчета блата и по този начин на два пласта. Отгоре слагаме крем.

Шприцоваме украси със сметанов спрей и поръсваме през решето какао.

Оставяме за няколко часа да се охладят тортичките, преди да сервираме.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР