Откриха укрити приходи при шофьорските курсове със съвместни проверки на

...
Откриха укрити приходи при шофьорските курсове със съвместни проверки на
Коментари Харесай

Укрити приходи в автошколите установиха МВР, НАП и ДАИ

Откриха укрити доходи при шофьорските курсове със взаимни инспекции на Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и чиновници на отдел " Икономическа полиция " - ГДНП, сътрудниците им от Столична дирекция на вътрешните работи и представители на Национална агенция за приходите, Изпълнителна организация " Автомобилна администрация (ИААА) ".

Съвместните дейности са почнали преди седмица . Неотчетените продажби са открити след относителен разбор на броя учащи се претендент водачи , минали през автошколите и явилите се на изпит пред " Автомобилна администрация ".

Според настоящото законодателство всички компании, които организират образование на бъдещи водачи, са длъжни да водят точна отчетност, в това число да подават данни за курсистите в Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ".

В приходната организация е осъществено съпоставяне на броя на обучаемите, позволени до изпит, със междинните пазарни цени и са формирали най-малък размер на приходите за всяка от автошколите . Тези данни са съпоставени с информацията, подадена от касовите апарати и финансовите докладите на компаниите .

Още в първите няколко компании са открити обилни отклонения и ще бъдат осъществени цялостни данъчни проверки за последните 5 години , допълват от Национална агенция за приходите. Предстои възлагането на сходни инспекции в целия отрасъл .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР